5. tammikuuta 2020

Lytätyt perunat

Joulupäivän aterialla – viime vuoden puolella - söimme hirven ulkofileepihvejä. Lisukkeiden miettiminen meinasi olla työlästä, koska haluaisin aina kokeilla jotain uutta. Sopivaa ”jotain uutta” ideaa ei nyt meinannut löytyä mistään ja meinasin jo tyytyä kohtalooni ja juhla-ateriaan joka mennään ihan vaan entisillä.

Reseptilootasta löytyi onneksi useampi ohje erilaisista lytätyistä perunoista ja ne pääsivät nyt paremman puutteessa testiin. Toteutimme perunat aivan simppelisti parmesaanilla, mutta juustona tässä voi käyttää aivan mitä vain ja juustoraasteen sekaan voi laittaa mausteeksi vaikka valkosipulia tai timjamia. Perunat voi tehdä rosamundasta, puikuloista, uusista perunoista tai vaikkapa edellispäivältä tähteeksi jääneistä keitetyistä perunoista. Ei näihin siis aivan heti pääse kyllästymään!perunoita
suolaa
mustapippuria
juustoraastetta (meillä parmesaania)
oliiviöljyä tai voisulaa

Pese perunat huolella tai kuori ne. Halkaise perunat pitkittäin ja laita ne uunipellille leivinpaperin päälle leikkuupinta ylöspäin. Ripottele pinnalle suolaa ja mustapippuria ja kypsennä 225-asteisessa uunissa kunnes perunat ovat miltei kypsiä. Lyttää perunoita kädellä tai perunasurvimella. Laita perunoiden päälle juustoraastetta ja lurauta sen päälle hieman oliiviöljyä tai voisulaa. Kypsennä uunissa vielä sen aikaa, että juusto saa kauniisti väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti