11. maaliskuuta 2020

Kirjolohipannu thai-tyyliin

Kuten jo aiemminkin olen maininnut, thai-keittiön maut ovat lyöneet läpi keittiössäni. Makean, suolaisen, happaman ja tulisen sopivaksi hiottu liitto toimii monenlaisissa ruuissa. Tämä ruoka on ikään kuin risotto, mutta thai-maustein maustettu. Kalan mieto tulisuus ja kasvisten raikkaus taittavat hyvin todella voimakkaan makuisen riisin. Kokonaisuus on mehevä ja maukas. Lisää täyteläisyyttä ruokaan saa lisäämällä vielä 2 dl kookosmaitoa, mutta mielestäni tämä ei sitä enää kaipaa. (Maku 1/2007)



2-3 annosta

200 g kirjolohta
0,5 rkl punaista currytahnaa
1 rkl öljyä
0,5 tl kurkumaa
1 dl basmatiriisiä
4 dl vettä
1 rkl soijakastiketta
0,25 dl makeaa chilikastiketta
1 rkl kalakastiketta
100 g vihreitä papuja
6 miniluumutomaattia
0,25 dl limemehua

1. Poista lohesta nahka ja ruodot ja paloittele se suupaloiksi. Kuumenna paistinpannu ja lisää pannulle currytahna. Kuumenna hetki ja lisää lohipalat. Paista kypsiksi ja siirrä syrjään
2. Pyyhi pannu puhtaaksi. Mittaa pannulle öljy, kurkuma ja riisi. Kuullota hetki ja lisää vesi ja maustekastikkeet. Keittele miedolla lämmöllä välillä sekoitellen kunnes riisi on kypsää ja vesi imeytynyt riisin melkein kokonaan
3. Paloittele pavut ja tomaatit ja lisää ne limemehun ja lohen kanssa riisin joukkoon. Sekoita varovaisesti sekaisin ja anna hautua pari minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti