4. maaliskuuta 2020

Nuudeli-lihapullakeitto

Tämä talvi ei ole talvea juuri nähnyt, mutta siltikin suu kaipaa lämmittävää ja täyteläistä makumaailmaa. Arkiviikkoja rytmittää työt ja liikunta ja nopeaa, maukasta ja ravitsevaa ruokaa tarvitaan. Tämä keitto vastasi hyvin näihin tarpeisiin ja isosta keittokattilasta syötiin kahtena päivänä reilut annokset. Keitto kesti hyvin jääkaappisäilytyksen, eikä riisinuudelit imeneet liikaa nestettä. Liemen maku luonnollisesti vain parani seuraavaan päivään. Maku oli hieman mieto ja alla olevaan ohjeeseen mausteiden määrää on hieman lisätty. Kookosmaitoa laitoimme puolet alkuperäisen ohjeen määrästä ja se oli meidän makuumme aivan sopiva määrä. (Ohje: Glorian Ruoka&viini 2/2017)



lihapullat:
400 g porsaan jauhelihaa
1 tl punaista currytahnaa
1 tl suolaa

liemi:
5 cm:n pala inkivääriä
2 valkosipulin kynttä
1 rkl öljyä
2 tl punaista currytahnaa
1 l vettä
4 rkl kalakastiketta
chiliä maun mukaan
1 lime

lisäksi:
150 g riisinuudeleita (vermisseli)
2 dl kookosmaitoa
2 kevätsipulia varsineen (tai pieni pala purjoa) – unohdin ostaa, laitoin shalotsipulia
1 l salaattipinaattia
1 pieni rku korianteria

1. Laita riisinuudelit likoamaan kylmään väljään veteen
2. Valmista ensin lihapyörykät. Sekoita mausteet jauhelihan sekaan ja muotoile taikinasta pieniä, suupalan kokoisia pyöryköitä. Jätä ne odottamaan.
3. Valmista liemi. Kuori inkivääri ja valkosipulin kynnet ja raasta ne hienoksi raasteeksi. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota raasteita pari minuuttia. Lisää currytahna ja kypsennä noin minuutti. Mittaa kattilaan vesi ja mausta kalakastikkeella, chilillä ja limemehulla. Kuumenna kiehuvaksi
4. Kypsennä lihapullia kiehuvassa liemessä muutama minuutti ja nosta ne reikäkauhalla lautaselle. Peitä pyörykät foliolla ja jätä odottamaan.
5. Lisää kattilaan kookosmaito. Kuumenna ja lisää kattilaan riisinuudelit. Keitä pari minuuttia.
6. Lisää keittoon lopuksi hienonnettu kevätsipuli, salaattipinaatti ja lihapyörykät. Kuumenna, mutta älä enää keitä. Viimeistele hienonnetulla korianterilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti