22. huhtikuuta 2020

Pihamaan tomaattimureke

Lihamureke on aina ollut suosikkiruokiani peruskotiruuista. Mureketta olen yleensä tehnyt aivan perinteisesti pelkästä jauhelihasta uunivuoassa, mutta olen kokeillut myös pekonilla päällystettyä mureketta. Viime vuosina olen alkanut korvata murekkeen jauhelihasta puolet härkäpapurouheella vähentääkseni lihan kulutusta. Nyt löysin ohjeen murekkeeseen, johon ujutetaan italian makuja; tuoretta tomaattia ja basilikaa. Lopputulos oli maukas, mutta koostumus jäi melko pehmeäksi. Alkuperäisessä ohjeessa ollut perunajauho ei riittänyt sitomaan kosteutta, jota ruokaan tulee tomaatista ja kananmunasta. Vaihtaisinkin perunajauhot korppujauhoihin tässä kohtaa. Muutoin ohje oli oikein toimiva! (Ohje: Suomen Kuvalehti Gourmet 3/2006)



400 g naudan jauhelihaa
250 g tomaattia
1 kesäsipuli varsineen
0,5 rkua basilikaa
1 kananmuna
0,5 dl korppujauhoja (tai vähän enemmänkin)
0,5 tl suolaa
mustapippuria

1. Pese tomaatit ja paloittele ne kulhoon. Hienonna kesäsipuli ja basilika ja lisää nekin kulhoon. Lisää myös kananmuna, korppujauho ja mausteet ja sekoita tasaiseksi. Anna turvota viitisen minuuttia
2. Sekoita massaan jauheliha ja taputtele se uunivuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30-50 minuuttia, riippuen murekkeen paksuudesta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti