6. huhtikuuta 2020

Yrtti-mantelikuha

Yrtti-mantelikuha on yksi muruseni bravuureista, jota tulee pyydettyä silloin kun minulta toiveruokaa kysytään. Meillä yrtti-mantelikuhan lisukkeeksi on vakiintunut paksu perunamuusi ja timjamiporkkanat ja ruoka onkin talvisen tuhtia.

Silmiini osui Yhteishyvän nettisivuilta hieman erilainen ja yksinkertaisempi toteutus tästä ruuasta. Mielenkiinnosta sitä piti tietenkin kokeilla – vaikka entisessä ohjeessa ei olekaan mitään vikaa tai parannettavaa. Yhteishyvän ohjeessa tämä oli tehty seistä, joka toimii tässä ruuassa aivan yhtä hyvin. Mutta jos kuhaa on pakastimessa, niin miksi syödä seitiä?!



400 g vaaleaa kalaa
suolaa
mustapippuria
0,5 dl silputtua tuoretta sitruunamelissaa (käytin sitruunaminttua)
0,5 dl silputtua tuoretta basilikaa
0,75 dl korppujauhoja
2 dl kermaa
1,5 dl mantelilastuja
1 kananmuna
1 tl suolaa

1. Anna kalat sulaa. Jos käytät järvikalaa, poista siitä ruodot. Laita kalapalat voidellun uunivuoan pohjalle ja ripottele päälle suolaa ja mustapippuria ja yrttisilput
2. Sekoita kulhossa loput ainekset (ota 0,5 dl manteleista syrjään odottamaan) ja levitä seos kalapalojen päälle. Ripottele päällimmäiseksi loput manteleista
3. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti