5. huhtikuuta 2021

Lehtipihvi jauhelihasta

Yhteishyvän ruokalehdestä löytyi jonkun aikaa sitten mukava arkinen kikka, jolla saa juhlavuutta hieman pienemmänkin pudjetin pöytään. Nimittäin naudan lehtipihvi jauhelihasta! Perinteisestihän lehtipihvi tehdään kokolihasta ja naudan kokolihalehtipihvit maksavat muutamia euroja kappaleelta. Nämä jauhelihaversiot syntyvät näppärästi ja kolme pihviä maksaa jauhelihalaadusta riippuen 3,50-5e. Eli sopii yhden aikuisen talouden herkutteluhetkeen oikein hyvin! Jauheliha antaa myös hieman enemmän armoa paistamiselle, eikä pihvi mene niin herkästi pilalle kuin kokolihapihvi. Kannattaa ehdottomasti kokeilla!

 

 


 

 
 

400 g jauhelihaa

suolaa

mustapippuria

paistamiseen voita ja öljyä

 

1. Jaa jauheliha kolmeen osaan ja pyörittele ne käsissä palloiksi

2. Kauli jokainen pallo leivinpaperien välissä aivan ohueksi levyksi

3. Poista päällimmäinen paperi ja ripottele pihvin päälle suolaa ja mustapippuria. Laita leivinpaperi takaisin, käännä pihvi ja toista maustaminen myös toiselle puolelle

4. Laita maustetut pihvit leivinpapereineen pakastimeen muutamaksi tunniksi

5. Kuumenna paistinpannu öljyn kanssa kuumaksi. Lisää pannulle nokare voita. Kun voi lakkaa vaahtoamasta, irrota leivinpaperit ja laita jäinen pihvi pannulle. Paista molemmin puolin noin minuutin verran (pihvin paksuudesta riippuen)

  

 

 

 

 

 

6. Laita valmiin pihvin päälle nokare maustevoita.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti