25. huhtikuuta 2021

Kanafajitas

Fajita, tortilla, taco, enchillada – onhan niitä vaikka mitä, joiden eroavaisuuksia en ole ikinä oppinut erottamaan. Sen verran tiedän, että tortilla on se lätty, johon täytteitä kääritään. Wikipedian mukaan fajita on lämmin tex-mex-ateria, joka kootaan kasviksista, kastikkeista ja lihasuikaleista ja kääritään vehnä- tai maissitortillan sisään. No, nämä ehdot täyttyvät, niin sovitaan tämän olevan fajitas.

Yleensä olen tottunut käärimään tortillaletun sisälle jauhelihaa, broileria tai kikherneitä, salaattivihanneksia, salsaa, majoneesia tai jogurttikastiketta ja juustoraastetta. Tällä kertaa täytteet käärittiin tortillaan ja koko tortillasatsi laitettiin uunipellille. Päälle levitettiin vielä salsakastiketta ja juustoraastetta ja ruokaa uunitettiin vielä hetkinen. Oikein hyvää oli näinkin! Tuoreena tämä pääsi ehdottomasti paremmin oikeuksiinsa, mutta lämmitettynäkin näitä söimme. Jääkaappisäilytyksen ja uudelleenlämmityksen jälkeen koostumus oli hieman pehmoisempi ja mössöisempi, mutta maku tietenkin pysyi hyvänä. (Ohje: Maku 8/2020)

 


 

 






 

8 kpl

 

1 sipuli

1-2 valkosipulin kynttä

luraus öljyä

600 g broilerin jauhelihaa

1 tl paprikajauhetta

1 tl suolaa

0,5 tl mustapippuria

1 pieni purkki säilykemaissia

1 tuore jalapeno (tai 0,5 dl säilöttyä)

1 dl salsakastiketta (jos haluat tehdä itse, ohje löytyy TÄÄLTÄ)

1 dl mozzarellaraastetta

8 tortillaa

 

pinnalle:

1 dl salsakastiketta

1 dl cheddar- tai mozzarellaraastetta

 

1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy pannulla ja ruskista jauheliha. Lisää sipulit ja mausteet paistamisen loppuvaiheessa ja hauduttele liha kypsäksi

2. Lisää jauhelihan joukkoon valutettu maissi ja hienonnettu jalapeno sekä salsakastike. Sekoita tasaiseksi. Sekoita lopuksi joukkoon juustoraaste

3. Jaa täyte tortilloiden päälle ja kääri ne rullalle. Nosta rullat uunipellille leivinpaperin päälle. Laita tortillarullien päälle salsakastiketta ja juustoraastetta

4. Gratinoi 225-asteisessa uunissa noin vartin verran, kunnes juusto on sulanut ja saanut hieman väriä

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti