4. syyskuuta 2021

Bataatti-jauhelihasalaatti

Ruokaisa ja täyttävä lämmin salaatti, joka valmistuu nopsaan vaikkapa treeni-iltana. Bataatin voi kuutioida jo vaikka valmiiksi ja myös sipuli ja kastike säilyvät viileässä. Bataatti paahtuu uunissa suihkukäynnin aikaan ja jauheliha paistuu nopsaan syöntikuntoon. Ei sisällä turhaa höttöhiilareita tai liikaa rasvaa vaan runsaasti kasviksia ja proteiinia. (Ohje: Maku 8/2020)

 


 

 









 

4 annosta

 

500 g bataattia

1 rkl rypsiöljyä

ripaus suolaa

1 valkosipulin kynsi

400 g paistijauhelihaa

1 tl suolaa

1 tl savupaprikaa

1 cosmopolitan-salaatti

2 avokadoa

3 kevätsipulia (tai pala purjoa, shalot-sipulia, punasipulia…)

 

kastike:

0,5 rku korianteria (tai persiljaa jos korianteri ei maistu)

0,5 dl limen mehua

1 dl rypsiöljyä

2 tl sokeria

0,5 tl suolaa

0,25 tl mustapippuria

 

1. Kuori bataatti ja leikkaa suupalan kokoisiksi paloiksi. Levitä palat uunipellille leivinpaperin päälle. Lurauta päälle öljyä ja ripaus suolaa. Sekoita ja paahda 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia, kunnes palaset alkavat saada väriä

2. Mittaa kastikkeen ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi sauvasekoittimella

3. Paista jauheliha pannulla öljyssä. Hienonna valkosipulin kynsi ja lisää se jauhelihan joukkoon paistamisen loppuvaiheessa. Mausta suolalla ja savupaprikajauheella

4. Revi tai leikkaa salaatti lautasille. Halkaise avokadot, poista siemenet ja kaavi sisus salaattilautasille. Lisää sipulirenkaita.

5. Jaa jauheliha ja bataattikuutiot annoksien päälle ja viimeistele kastikkeella

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti