12. joulukuuta 2021

Suklaa-saksanpähkinäjuustokakku

Tämän ohjeen olen aikapäivää sitten kirjoittanut muistiin Anna Olsonin tv-ohjelmasta. Eräänä viikonloppuna nautiskelin vapaa-ajastani keittiössä ja tein tämän kakun ihan vaan huvikseni. Ja toki myös siksi, että voisin ylläpitää ”pullantuoksuisen äidin” mainettani lasteni silmissä! :D

Alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty pähkinää, mutta koska olen hieman allerginen pähkinöille niin käytin mantelia ja cashewia – ne sopivat minun suuhuni paremmin. Hasselpähkinä antaisi tietenkin ihanan pähkinäisen maun, joten käytä ihmeessä sitä jos voit sitä syödä! 

 





 

 

 

 

 

pohja:

50 g voita

120 g digestive-keksejä

0,75 dl jauhettua pähkinää (käytin mantelijauhetta)

0,5 dl fariinisokeria

 

täyte:

150 g tummaa suklaata

4 dl kuohukermaa

400 g maustamatonta tuorejuustoa

1,5 dl sokeria

2 kananmunaa

(pähkinä- tai mantelilikööriä tai -uutetta – käytin vaniljaa)

1 rkl maissitärkkelystä

 

1. Valmista ensin pohja. Sulata voi ja hienonna keksit muruiksi. Sekoita kaikki pohjan ainekset yhteen ja painele voidellun irtopohjavuoan pohjalle. Kypsennä pohjaa 175-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia

2. Valmista täyte. Paloittele suklaa kulhoon. Kuumenna kerma kiehuvaksi ja kaada se suklaa päälle. Sekoittele kunnes suklaa sulaa ja anna jäähtyä

3. Vatkaa tuorejuusto pehmeäksi sähkövatkaimella ja lisää joukkoon sokeri vähitellen. Pienennä vatkaimen tehoa ja lisää täytteeseen munat yksitellen. Mausta halutessasi pähkinäliköörillä tai -uutteella

4. Pienennä taas vatkaimen tehoa ja sekoita joukkoon maissitärkkelys ja jäähtynyt suklaakermaseos

5. Kaada täyte pohjan päälle ja paista 175-asteisessa uunissa puoli tuntia. Sammuta uuni ja anna kakun olla uunissa vielä toiset puoli tuntia.

6. Anna kakun jäähtyä ennen kuin irrotat sen vuoasta. Koristele valmis kakku pähkinärouheella ja kaakaojauheella

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti