Mökkeily- ja grillailukausi aloiteltiin tänä vuonna jo pääsiäisenä – kiitos vähälumisen talven, tiet ja tienoot olivat sulat ajoissa! Näistä tomaateista tuli minun viime kesän suosikki mökin ruokapöydässä! Ensimmäisellä kerralla kypsensimme tomaatin semmoisenaan grilliritilän päällä, mutta ne hajosivat nostaessa ja lopputuloksena oli tomaattimössöä vadilla. Toinen yritys meni paremmin, kun kypsensimme tomaatit grillivuoassa, jolloin niiden siirtely oli helpompaa ja saimme tomaatit ehjänä lautaselle. Näiden tomaattien kaverina söimme sitruunaista broileria ja grillileipää. Tomaattien valmistus onnistuu myös uunissa. (Ohje: Sari & Patrik Spåra: Suuri grillauskirja)
2 annosta
2 pihvitomaattia
öljyä voiteluun
täyte:
100 g fetajuustoa
0,5 dl parmesaaniraastetta
1 valkosipulin kynsi
0,5 dl korppujauhoja
0,5 tl oreganoa
0,5 rkl tuoretta basilikasilppua
1 rkl oliiviöljyä
mustapippuria
1. Valmista ensin täyte: murustele fetajuusto kulhoon. Kuori ja hienonna valkoispulin kynsi. Sekoita kaikki täytteen ainekset sekaisin
2. Poista tomaateista ”hattu” ja kaavi tomaatin sisus pois lusikan ja terävän veitsen avulla. Ota sisus talteen ja purista siitä ylimääräinen neste. Hienonna tasaiseksi ja sekoita täytteen joukkoon
3. Täytä tomaatit ja voitele ne ulkopuolelta (ei voideltu mökillä)
4. Grillaa tomaatteja 220-asteisessa grillissä suoralla lämmöllä noin 8-10 minuuttia, kunnes kuori alkaa halkeilla
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti