(EDIT: 11.10.2025) Vanhan blogitekstin mukaan olen tätä aikoinaan tehnyt pääsiäisruuaksi. Nyt käydessäni läpi blogin arkistoa, päätin, että tämäkin ruoka on aika uudistaa. Ensimmäistä kertaa tehdessäni tein tämän porsaan sisäfileestä, joka murean pehmoisena varmaan onkin paras ruhon osa tämän kaltaiseen ruokaan. Ulkofilee sopii tähän myös hyvin, mutta se kannattaa leikata ohueksi, nuijia ja paistaa pikaisesti kuumalla pannulla. Tällä kertaa tein ruuan valmiiksi viipaloiduista HK:n viljaporsaan lastuista. Niille riittää aivan pikainen paisto pannulla ja pieni viimeistely kastikkeessa. Inkiväärikastike on herkullista riisin päälle valutettuna, joten kastikkeen määrän voi hyvin tuplatakin! Tähän voi lisätä myös chiliä mikäli potkua lisää haluaa.
500 g porsaan (sisä)fileetä
rasvaa paistamiseen
suolaa ja mustapippuria
inkiväärikastike:
1 rkl öljyä
2 rkl inkivääriraastetta
1 valkosipulin kynsi raastettuna
(chiliä maun mukaan)
1 rkl fariinisokeria
2 rkl sitruunamehua
1 rkl balsamiviinietikkaa
1. Leikkaa liha viipaleiksi
2. Kuumenna pannu ja paista paloja molemmilta puolilta pari minuuttia. Nosta syrjään ja mausta suolalla ja mustapippurilla
3. Valmista kastike. Kuumenna öljy kasarissa ja kypsennä siinä inkivääriä ja valkosipulia noin minuutin verran. Lisää loput kastikkeen aineet ja kuumenna kiehuvaksi
4. Laita lihapalat kastikkeeseen ja anna niiden hautua kannen alla kymmenisen minuuttia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti