18. huhtikuuta 2009

Marinoitu sipulibroileri

(EDIT: 23.10.2025) Sipuli on kuopuksen ja minun herkkua ja me käytämme sipulia ruuanlaitossa reilusti! Kaikille ruokakunnassani sipuli ei sovi, joten tällainen sipuli-ilottelu on keittiössäni harvinaista. Tätä tein kuopukselle ja itselleni ihan vaan arkiruuaksi lyhyen työpäivän jälkeen. Tunnin marinointiaika riitti oikein hyvin ja maut olivat mahtavat!




 

 

 

 



 


4 broilerin ohutleikettä
2 sipulia (lajike oman maun mukaan)
1 sitruuna
2 tl hunajaa
½ tl mustapippuria
¼ tl chilijauhetta (tai maun mukaan)
0,5 tl paprikajauhetta
1 tl suolaa
öljyä paistamiseen

1. Paloittele broilerin leikkeet pienemmiksi paloiksi ja laita ne kulhoon
2. Kuori ja viipaloi sipulit ja lisää broileripalojen sekaan
3. Purista sitruunasta mehu ja lisää se sekä mausteet liha-sipuliseoksen joukkoon. Peitä kulho ja annan maustua viileässä 3-4 tuntia. Sekoittele välillä
4. Ota broilerit pois kulhosta ja kuivaa talouspaperilla. Valuta marinadi sipuleista talteen ja jätä sipulit odottamaan
5. Ruskista broileripaloja hetki pannulla ja lisää sipulit. Kuullota 5 minuuttia
6. Kaada joukkoon marinadi ja vesi. Kypsennä kunnes liha on kypsää


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti