(EDIT 13.9.2025) Muistan vieläkin, kun tein tätä jälkkäriä ensimmäistä kertaa. Oltiin muuttamassa ja kaappien tyhjennys oli käynnissä. Tähän upposi pähkinöiden ja manteleiden jämät - niin tarkkaan en muista että mitä kaikkea pussin pohjia lienenkään silloin paistokseen laittanut. Iltapalalla muuttohässäkän keskellä tätä syötiin, ei sen kummempaa juhlahetkeä tähän liittynyt.
Lämmin ja pehmeä omena yhdistettynä rapeaan muruseokseen on aivan ihanaa! Nyt tutkaillessani ja siivoillessani blogia löysin tämän ohjeen uudelleen. Tälläkään kertaa kaupasta ei tarvinnut ostaa muuta kuin omenat ja vaniljakastike ja jälleen sain keittiöstä pussinpohjia vähemmäksi. Kotimaisen omenan sesonki on vielä hyvässä vauhdissa, joten tähän saa hyvin upotettua niitäkin!
3 isoa hapanta omenaa
3 rkl fariinisokeria
3 dl muruseosta (sekoita makusi mukaan keksinmuruja, kaurahiutaleita, leseitä, pähkinä- tai mantelirouhetta)
0,5 dl fariinisokeria
1,5 rkl vehnäjauhoja
50 g sulatettua voita
1. Kuori ja pilko omenat ja kumoa ne voideltuun matalaan uunivuokaan. Lisää sokeri ja sekoita. Kypsennä 200º/15 min.
2. Sekoita loput ainekset keskenään ja kaada esikypsytettyjen omenoiden päälle. Kypsennä vielä 15 min.
3. Tarjoa vaniljajäätelön tai –kastikkeen kanssa

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti