1. huhtikuuta 2009

Italialaiset muffinit

Nam! Näitä tein esikoisen synttärikahvipöytään aikuisille. Tein muffinit edellisenä päivänä ja pötköttivät muovipussissa jääkaapissa yön yli. Tuoreena tarttuivat hieman paperisiin vuokiin mutta seuraavana päivänä lähtivät hyvin irti. Hyviä olivat lämpiminä ja hyviä olivat jääkaappikylmänäkin. Oliivien ystävä voi tähän sekaan hienontaa muutaman mustan oliivin.



125 g margariinia
2 munaa
1 tl suolaa
1 prk kermaviiliä
2½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
50 g kinkkusiivuja hienonnettuna (alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty metwurstirouhetta, pekonikin kävisi hyvin)
50 g aurinkokuivattuja tomaatteja
1 tl pizzamaustetta (laitoin 0,5 tl oreganoa ja basilikaa)
pinalle juustoraastetta

1. Sulata margariini ja anna jäähtyä
2. Vatkaa kierrevatkaimella joukkoon kevyesti kananmunat, suola ja kermaviili
3. Sekoita keskenään kuivat aineet ja sekoita ne taikinaan varovasti
4. Lisää lopuksi hienonnetut kinkku ja tomaatit sekä yrtit
5. Annostele muffinssivuokiin ja ripottele päälle juustoraastetta. Nämä eivät kohoa kovinkaan paljoa!
6. Paista 200º n. 15 min.

3 kommenttia:

  1. Hyviä olivat, tosi kiva saada uudenlaista tarjottavaa kahvipöytään!!!

    VastaaPoista
  2. Moips! Mie oon laittanut juustojen ystävänä kinkun sijaan aurojuustoa tuon tyyppistä ohjetta käyttäessäni, nam ...kantsii joskus kokeilla ;)

    VastaaPoista
  3. Mie kokeilin kans nyt vastikään toista samankaltaista ohjetta siihen tuli aurinkokuivattua tomaattia ja "juustoraastetta", laitoin mozzarellaa ja gruyereä. NAM! Näihinhän käy kyllä ihan kaikki juustot ja oikeastaan mitä enempi niin sen parempi! ;)

    VastaaPoista