29. maaliskuuta 2009

Voileipäkakku

Helppo voileipäkakun ohje. Mira-serkku neuvoi alunperin että voileipäkakun voi tehdä ihan tavallisesta paahtoileivästäkin. Täyte on sit muokkautunut kokeilemalla. Tällä tyylillä tehty voileipäkakku ei ole ollenkaan vaikea, työläs toki on. Mutta on se sitten sen arvoistakin! Tämäkin esikoisen synttärikahveille tehty! Riittäisköhän tästä 12-15 syöjälle...ehkä... Ristiäisiin ja valmistujaisiin oon tehny tuplakakun eli yhden leipäkerroksen koko on 12 viipaletta. Joskus oon tehny myös minikakun jonka yhden kerroksen koko on 4 viipaletta!


(kuvaajana dona)

24 viipaletta paahtoleipää (6 viipaletta/kerros ja 4 kerrosta)
täyte:
200 g tuorejuustoa
350 g majoneesia
250 g kinkkusiivuja
300 g kurkkusalaattia
päällys:
350 g majoneesia
250 g rahkaa
+ koristuksia

Leikkaa paahtoleipäviipaleista reunat pois. (Reunat voi halutessaan pakastaa ja paahtaa myöhemmin uunissa krutongeiksi salaatin tai sosekeiton sekaan!)Paloittele kinkku melko pieniksi paloiksi ja sekoita kaikki täytteen aineet keskenään. Asettele tarjoilualustalle 6 leipäviipaletta pohjaksi (2x3) ja levitä täytettä päälle, laita kaikkiaan 4 kerrosta leipää ja 3 kerrosta täytettä. Sekoita päällyksen aineet keskenään ja levitä kakun päälle ja reunoille. Anna vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään ja koristele ennen tarjoilua.

Makuja saa näppärästi muuteltua kun vaihtelee tuorejuuston makua. Itse käytän aina maustamatonta juustoa, tykkään siitä eniten. Kinkun voi korvata broilerilla, kalkkunalla, tonnikalalla tai lohella. Kurkkusalaateissakin taitaa olla eri makuvaihtoehtoja.

Koristeeksi käy salaatti, tomaatti, kurkku, paprika, ohuet leikkeleet, graavilohi, kananmuna, viinirypäleet, persikka, tuoreet yrtit, juusto... Mielikuvitus on rajana.

Edit 28.4.2014:

Voileipäkakun toinen tuleminen

Tein pääsiäisen aikaan kaksi voileipäkakkua pikkuveljeni synttärijuhlistamisiksi. Huomasin täytteen jalostuneen käytössä eikä nämä viimeisimmät täytteet olleetkaan enää yllä olevan kaltaisia. Laitan nyt tämän päivitetyn version tähän myös näkyviin. Ihan itseäni varten ja toisaalta jos joku kakkua syönyt haluaa kokeilla tätä kotona.

perustäyte:
200 g maustettua tuorejuustoa (yrtti-pippuri esimerkiksi)
250 g maitorahkaa
150 g majoneesia

kinkkukakkuun lisäksi:
250 g keittokinkkua
1 omena raastettuna
1 pieni punasipuli hienonnettuna
1 suuri maustekurkku kuutioituna

tai kalakakkuun lisäksi:
400 g lämminsavulohta
1 punasipuli hienonnettuna

päällys:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
250 g maitorahkaa
150 g majoneesia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti