(kuvaajana dona)
24 viipaletta paahtoleipää (6 viipaletta/kerros ja 4 kerrosta)
täyte:
200 g tuorejuustoa
350 g majoneesia
250 g kinkkusiivuja
300 g kurkkusalaattia
päällys:
350 g majoneesia
250 g rahkaa
+ koristuksia
Leikkaa paahtoleipäviipaleista reunat pois. (Reunat voi halutessaan pakastaa ja paahtaa myöhemmin uunissa krutongeiksi salaatin tai sosekeiton sekaan!)Paloittele kinkku melko pieniksi paloiksi ja sekoita kaikki täytteen aineet keskenään. Asettele tarjoilualustalle 6 leipäviipaletta pohjaksi (2x3) ja levitä täytettä päälle, laita kaikkiaan 4 kerrosta leipää ja 3 kerrosta täytettä. Sekoita päällyksen aineet keskenään ja levitä kakun päälle ja reunoille. Anna vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään ja koristele ennen tarjoilua.
Makuja saa näppärästi muuteltua kun vaihtelee tuorejuuston makua. Itse käytän aina maustamatonta juustoa, tykkään siitä eniten. Kinkun voi korvata broilerilla, kalkkunalla, tonnikalalla tai lohella. Kurkkusalaateissakin taitaa olla eri makuvaihtoehtoja.
Koristeeksi käy salaatti, tomaatti, kurkku, paprika, ohuet leikkeleet, graavilohi, kananmuna, viinirypäleet, persikka, tuoreet yrtit, juusto... Mielikuvitus on rajana.
Edit 28.4.2014:
Voileipäkakun toinen tuleminen
Tein pääsiäisen aikaan kaksi voileipäkakkua pikkuveljeni synttärijuhlistamisiksi. Huomasin täytteen jalostuneen käytössä eikä nämä viimeisimmät täytteet olleetkaan enää yllä olevan kaltaisia. Laitan nyt tämän päivitetyn version tähän myös näkyviin. Ihan itseäni varten ja toisaalta jos joku kakkua syönyt haluaa kokeilla tätä kotona.
perustäyte:
200 g maustettua tuorejuustoa (yrtti-pippuri esimerkiksi)
250 g maitorahkaa
150 g majoneesia
kinkkukakkuun lisäksi:
250 g keittokinkkua
1 omena raastettuna
1 pieni punasipuli hienonnettuna
1 suuri maustekurkku kuutioituna
tai kalakakkuun lisäksi:
400 g lämminsavulohta
1 punasipuli hienonnettuna
päällys:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
250 g maitorahkaa
150 g majoneesia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti