16. kesäkuuta 2009

Rusinapikkuleivät

3-veen kanssa tämmöisiä keksejä tehtiin yhden iltapäivän ratoksi. Mukava nopea ohje tehdä lapsen kanssa yhdessä. Ohje on Aura Liimataisen Parasta kotiruokaa -kirjasta (nimellä Pappilan kaurakakut). Puolitin annoksen ja sokerin määrää vähensin hieman alkuperäisestä ohjeesta. Ohjeessa sanottiin että nämä pikkuleivät leviävät paistettaessa, mutta meillä ainakin säilyttivät muotonsa paiston aikana.



n. 30 kpl

75 g voita
2 dl kaurahiutaleita
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
0,5 dl rusinoita
0,5 dl sokeria
vajaa 0,5 dl kermaa (tai maitoa)
0,5 dl siirappia

1. Sulata voi
2. Sekoita kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhe ja sooda keskenään ja lisää seos sulatettuun rasvaan
3. Hienonna rusinoita halutessasi pienemmiksi ja lisää taikinaan. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi
4. Nostele uunipellille pieniä kasoja lusikalla ja paista 200 asteessa n. 6 minuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti