16. lokakuuta 2009

Kotitekoinen viili

Jogurtti ja voi on jo tässä kotimeijerissä testattu, seuraavaksi luonnollinen testattava oli tietenkin viili. Viilin teon olen joskus nähnyt ja nyt sen olen myös kokeillut. Samoin kuin jogurtti, myös tämä viili oli jollain tapaa raikkaamman ja pehmeämmän makuista kuin kaupasta ostetut ja oikein yksinkertainen tehdä. Tätä nautiskelen nyt joka aamu marjojen tai mehukeiton kera! Mitäs seuraavaksi? Pitänee ostaa oma lehmä!1 annos

1 rkl viiliä siemeneksi (Cebicin keittiössä siemenenä on käytetty piimää)
2 dl maitoa (kaikki laadut käy, itse teen kevytmaidosta)

Laita viili astiaan ja kaada maito päälle. Jätä tekeytymään huoneenlämpöön n. puoleksi vuorokaudeksi. Säilytä valmis viili jääkaapissa.

Itse teen viilini kaverin anopin tapaan 3 dl:n suuruisiin pakasterasioihin. Yhteen rasiaan mahtuu juuri sopivasti yksi annos, kannet vaan rasioiden päälle ja jääkaappiin. Marjat tai mehukeitto on näppärä lisätä aamulla suoraan rasiaan. Teen useamman rasiallisen kerrallaan ja viimeisen annoksen käytän seuraavan viilisatsin siemeneksi: jaan viilin kuuten rasiaan ja kaadan maidot päälle. Hyvää!

2 kommenttia:

  1. Täytyy kysyä, että pitäskö viilistä tulla miten paksua? Mie kokeilin ja siitä tuli aika velliä.. Pitääkös toi viilin "siemen" sekoittaa maitoon vai ei? Itse en sekoittanut, kun ohjeessa ei mitään siitä puhuttu.. :D

    VastaaPoista
  2. Miun viilistä tulee kyllä paksuudeltaan samankaltaista kuin kaupasta ostettukin, on vaan paljon venyvämpää! Voithan kokeilla että pidät sit vähän pidempään lämpimässä tekeytymässä, jos se auttais! Mie oon pikkuvispilällä vähän sekoittanu tuota siementä maidon sekaan, mutta jostain ohjeesta luin että ei saa sekoittaa. Oiskohan sen takia miulla sit venyvää ja paukkuvaa... Laitan varmaan tänään uuden satsin tekeytymään, kokeilen nyt sit sekoittamatta.

    VastaaPoista