14. syyskuuta 2010

Kaakao-vaniljakeksit

Räkäisen ja lämpöisen pikkumiehen tiimoilta vietimme kotipäivää ilman kerhoa ja ulkoilua. Leivontaherkut-kansio siis esille ja ohjeita etsimään. Jälkiruokakeksejä on pojat kyselleet jo monena päivänä ja keksipurkki vaan ammottaa tyhjyyttään. Eli keksiosastoa tutkimaan siis.

Kansiosta löytyi kivan näköinen seeprapikkuleipien ohje. Alkuperäisessä ohjeessa seepramaiset raidat oli tehty vanilja-appelsiinitaikinalla, suklaa-kaakaotaikinalla ja cappuccino-rommitaikinalla. Lapsiystävällisempiin kekseihin ohje suositteli yksinkertaisesti vaniljalla ja kaakolla maustettuja taikinoita. Ohjeessa kaulittiin taikinoista levyjä, laiteltiin päällekkäin, leikeltiin tangoiksi ja laiteltiin taas päällekäin. Minusta kauliminen tuntui jotenkin hankalalta joten oikaisin hieman siinä kohdassa ja tein tuollaisia kierrepikkuleipiä.



25-30 kpl

4 dl vehnäjauhoja
0,5 dl sokeria
1 munankeltuainen
200 g voita
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria

1. Sekoita jauhot, sokeri, keltuainen ja paloiteltu pehmeä voi yleiskoneessa. Sekoita nopeasti taikinaksi ja jaa kahteen osaan. Mausta toinen osa kaakaojauheella ja toinen osa vaniljasokerilla. Laita taikinat jääkaappiin lepäämään noin puoleksi tunniksi
2. Kauli vaalea taikina levyksi kahden kelmun välissä. Ota päällimmäinen kelmu pois ja ripottele tummaa taikinaa vaalean päälle tasaisesti joka puolelle. Laita päälle uusi kelmu ja kauli tasaiseksi.
3. Poista molemmat kelmut ja rullaa taikina pötköksi kuten kääretorttu. Leikkaa pötköstä viipaleita ja muotoile ne pyöreiksi kekseiksi leivinpaperin päälle pellille
4. Paista 200 asteessa kymmenisen minuuttia. Jäähdytä ritilällä (kuvassa uusi hieno Iloleipurin jäähdytysritiläni jonka löysin Anttilan poistohyllystä hintaan 5 euroa).

5 kommenttia:

  1. Nää ei oo kovin makeita. Hyviä kyllä. Laitoitko tummaa kaakaojauhetta? Tein kaksinkertasena tuon ohjeen ja ajattelin jos kokeilis sipasta päälle sitä pähkinälevitettä ja sitte sulaa suklaata.Mitä luulet pysyiskö ne tuossa pikkuleivän päällä?

    Mulla ei oo kovin pyöreitäkään... muistuttavat lähinnä korvalehtiä :D

    Tuli mieleen sellainenkin vaihtoehto, että pyörittää kaksi tankoa kumpaakin taikinaa. Vaalea ja tumma tanko vierekkäin ja sitten niiden päälle toiset päinvastoin. Sitten leikataan siivuja. Tulee shakkiruutuja.

    VastaaPoista
  2. Joo, käytin tummaa kaakaota eivätkä tosiaan olleet kovinkaan makeita. Sokerin määräähän tietysti voi lisätä halutessaan. Muksuille vaan ihan hyvä kun ei oo niin paljon sokeria, niillä riittää virtaa muutenki! ;D

    Luulisin että nuo päälliset kyllä pysyy keksin päällä, mutta voi olla hieman hankala laittaa ainaki se maapähkinävoi. Miulla ainaki noista tuli melko hauraita ja murenevia. Mietin vaan että kestääkö keksi ejänä sitä levittämistä. Kokeile ihmeessä!

    Mullaki oli hienoista korvanlehtiefektiä huomattavissa kun keksit leikkasin, mutoilin sit käsin vähän pyöreämmiksi pellille laittaessani.

    Mietin kans tuota shakkiruudukkohommaa kun joskus oon semmosen kuvan jossain nähny. Ne on ihan kivan näköisiä myös!

    VastaaPoista
  3. Mulla oli himpun verran paksumpia nuo keksit ja jopa jääkaapista suoraan otetun pähkinälevitteen sai paineltua päälle ilman että keksi hajosi. Pojan synttäreille ajattelin vähä ekstraa noiden päälle, eihän sitä normiarkeen ;)

    VastaaPoista
  4. Ei toki arkena mitää herkkuja! ;) Tuohonhan kävis sit pursotella päälle vaikka jotain mousse-tyyppistä seostakin, siihen sais sit vielä ripoteltua vaikka strösseleitä tai suklaarouhettaki. (Meneeköhän jo vähän överiks! :D)

    VastaaPoista
  5. Oli muuten aika hyviä...

    VastaaPoista