19. heinäkuuta 2011

Konvehteja ja muuta mukavaa muoteilla

Kävin eräänä viikonloppuna pyörähtämässä Joensuun Iloisessa Keittiössä. Sonja oli kehitellyt pääni menoksi pientä kivaa. Sain käteeni pakkauksen pieniä sieviä praliinimuotteja ja tehtäväksi kokeilla mihin kaikkeen niitä voisi käyttää. Apuvälineitäkin lähti mukaan. No tokihan minä testaan!





Ensimmäiseksi tein ihan tavallisia suklaakonvehteja Martin oppien mukaan. Käytin ihan tavallista Fazerin tummaa suklaata ja täytteenä Jam it –kookoshilloa ja Rainbown luomu-vadelmahilloa. Toimii!



Seuraava testi oli hyytelö. Keittelin kermaa ja maustoin sen vaniljalla ja sokerilla. Sekoitin joukkoon liivatelehtiä ja kaadoin muotteihin hyytymään. Maku oli hyvä, rakenne oli hyvä, mutta eivät irronneet muoteista. Eli ei oikein toimi siihen tarkoitukseen.

Muotit ovat myös uunin kestäviä. Tein pienen annoksen sokerikakkutaikinaa johon lisäsin lurauksen öljyä jotta valmiit paistokset irtoaisivat muoteista paremmin. Jaoin taikinan muotteihin ja paistoin kypsiksi. Hetken jäähdyttelyn jälkeen pienet kakut irtosivat helposti. Kermavaahdolla ja strösseleillä sai aikaiseksi pieniä leivoksia.





Seuraava testi oli piirakkataikina. Tein pienen taikinan tällä Apple pien taikinaohjeella ja painelin sen muotteihin ja paistoin. Pohjat irtosivat jälleen oikein hyvin pienen jäähdyttelyn jälkeen. Kermavaahtoa ja mansikkaa – olipas herkkua! Taikina voi olla makeaa tai suolaista ja täytteenä voi käyttää erilaisia suolaisia ja makeita mousseja.



Viimeinen testini oli keksitaikina. Tein kauraisen keksitaikinan tällä ohjeella ja painelin taikinaa muotteihin. Kypsennyksen jälkeen pikkuleivät irtosivat näppärästi. Koristeeksi valutin hieman sulaa suklaata.



Vietinpäs monta mukavaa hetkeä puuhastellessa näiden pienten muottien parissa. Kiva oli välillä näperrellä jotain aivan pikkuriikkistä, sain hieman harjoitusta sille saralle. Nyt tuli käyttöä myös pinseteille jotka ostin joskus pikkuleipien koristelemista ajatellen! Pojatkaan eivät panneet pahakseen kun saivat useampana päivänä maistella pieniä söpöjä herkkupaloja.


(nykyinen osoite: Siltakatu 12)

3 kommenttia:

  1. OOOO, näyttävätpä herkullisilta!!
    Kätevä emäntä!

    sonja

    VastaaPoista
  2. Ihania muotteja ja ihania leivonnaisia ja muuta mukavaa! Nuo pienet kakkuset toimis varmasti tosi hyvin petit foureina tai lastenkutsuilla. Ja miksei illanistujaisissa. Just kaikkee herkkua päälle ja avot! Mullakin taitaa olla jossain tommonen kakspiikkinen nostin, en vaan oo tainnut vielä koskaan käyttää.

    VastaaPoista
  3. Joo, lastenkutsuilla aika kivoja oiski tuommoset pienet leivokset! Marraskuussa sit varmaan nuoremman synttäreille vois kokeilla. :)

    VastaaPoista