9 kpl
esitaikina:
2,5 dl maitoa
1 rkl siirappia
0,5 pss kuivahiivaa
2,5 dl vehnäjauhoja
taikina:
0,5 tl suolaa
0,5-1 dl pestoa
4 dl sämpyläjauhoja
1. Lämmitä maito hieman kädenlämpöistä lämpimämmäksi. Vispaa joukkoon siirappi, kuivahiiva ja vehnäjauhot. Laita taikinakulho lämpimään vesihauteeseen ja anna olla siinä kunnes seos alkaa kuplia. Aikaa tähän kului itselläni noin 20 minuuttia
2. Sekoita esitaikinan joukkoon suola ja pesto. Alusta joukkoon jauhot
3. Leivo taikinasta 9 sämpylää ja anna niiden kohota liinan alla puolisen tuntia
4. Paista 225 asteessa 10-15 minuuttia
Mukava jos teilläkin tykättiin :) Ite aattelin viikonloppuna, että käytän taas tälleen pestopurkin jämät ja fetajuustopalan, kun fetaakin sattuu viel kaapissa olemaan. Ehkä vois leipoa rullaleiväksi tämän... Vaan kun flunssa vielä vaivaa, niin kokkailemaan ei jaksa.
VastaaPoistaEsikoiselle ei oikeen uponnu, niinkun aattelinki kun tuo pesto on kuitenki aika voimakkaan makuinen. Kuopus söi mielellään ja kyllähän nuo omaan suuhunki maistui oikein hyviltä! Mutta tällä menetelmällä pitää testata seuraavaks ihan maustamattomia tavallisia sämpylöitä, vaikkapa pikkuisen kaurahiutaleita tyrkätä sekaan...
VastaaPoistaVoi kuinka on herkullista.
VastaaPoista