29. heinäkuuta 2011

Maapähkinä-suklaacookiet

Satay-soijasuikale-kokeilusta jääkaappiin jäi vajaa purkki maapähkinävoita - eli ihan pakko leipoa! Olin merkannut testattavaksi Chocochilistä tämän herkullisen cookie-ohjeen ja nyt oli sen aika. Ohje toimi hyvin, tosin leipojan kädet ei taipuneet ihan tasakokoisiin pikkuleipiin. Taikina riitti 20 pikkuleipään, täytettä olisi riittänyt 30:een.

Paistoajan suhteen en uskonut ohjetta vaan paistoin pikkuleipiä 10 minuutin sijasta 13 minuuttia todetakseni että 10 minuuttia olisi riittänyt! Pikkuleivät kovettuvat jäähtyessään melko paljon ja reunat menivät ehkä hieman liian koviksi. Pikkuleivät olivat parhaimmillaan vielä vähän lämpiminä jolloin olivat rapsakoita pinnalta ja sitkeän pehmeitä sisältä.



noin 20 kpl

taikina:

1 dl rypsiöljyä
2,5 dl ruokokidesokeria
0,5 dl siirappia
3-4 rkl maitoa
1 tl vanilja-aromia
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

täyte:

1,75 dl maapähkinävoita
1,5 dl tomusokeria
0,5 tl vanilja-aromia
2-3 tl maitoa

1. Sekoita kulhossa öljy, sokeri, siirappi, maito ja vanilja-aromi. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet ja siivilöi ne öljy-seokseen. Sekoita kosteaksi käsin muotoiltavaksi taikinaksi. Lisää tarvittaessa maitoa tai jauhoja.
2. Sekoita täytteen ainekset kosteaksi massaksi. Lisää tarvittaessa maitoa tai tomusokeria jotta saat sopivan koostumuksen. Muotoile täytteestä noin 20 pientä palloa
3. Ota käteen suklaataikinaa reilun ruokalusikallisen verran. Pyöritä palloksi ja litistä kämmentä vasten. Aseta taikinan keskelle täytepallo ja kääri taikina pallon ympärille. Pyörittele jälleen palloksi ja litistä uunipellille leivinpaperin päälle
4. Paista cookiet 200 asteessa 10 minuuttia. Nosta ritilälle jäähtymään jotta pinnasta tulee rapea

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti