22. lokakuuta 2011

Lämmin feta-porkkanasalaatti

Nyt on ilmassa taas pienoista hiilariähkyä. Vaikka pasta on edelleen maailman parasta ruokaa niin hieman tekee mieli karsia. Pastaa meinaan valmistaa edelleenkin mutta turhat ns. lisukehiilarit yritän jättää pois. Ja taas se on todistettu: ei paistetun broilerin kanssa tarvitse olla riisiä - joskun kasvislisukkeen täytyy olla todella maistuva!

Yleensä huomaan ajattelevani että kasvikset ovat lihan lisukkeena, mutta tällä kertaa kävikin toisin päin: paistamani broileri näytteli vaatimattoman sivuosan kun shown varasti kirkkaasti tämä uusi tähti. Aivan ihanan pehmeä makean ja suolaisen liitto, jossa maut osuivat juuri nappiin! Lisäsin makeutta pienellä lorauksella hunajaa, joka osoittautui hyväksi ratkaisuksi. Alkuperäinen ohje on Nami-nami-blogista, itse löysin sen Hannan sopan arkistoista!



2 annosta pääruokana tai 4 annosta lisukkeena

2 rkl voita
1 tl sinapinsiemeniä
500 g porkkanoita
1 sipuli
1 dl vettä
1 tl persiljaa
1 tl rakuunaa
1 rkl hunajaa
100 g fetajuustoa
mustapippuria

1. Sulata voi kasarissa ja mittaa sekaan sinapinsiemenet. Kuumenna kunnes siemenet alkavat pomppia (ne muuten pomppivat yllättävän pitkälle!!)
2. Kuori ja viipaloi porkkanat ja lisää ne kasariin. Kypsennä viitisen minuuttia
3. Kuori ja viipaloi sipuli. Lisää kasariin ja kypsennä jälleen viitisen minuuttia
4. Lisää vesi, yrtit ja hunaja ja keittele kunnes neste on haihtunut. Kokeile porkkanoiden kypsyys. Lisää tarvittaessa vettä ja keittele vielä hetki
5. Murustele feta porkkanoiden päälle ja sekoittele hieman. Rouhi päälle mustapippuria ja tarjoa heti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti