Kaapissa on jo jonkin aikaa pyörinyt pussin pohjallinen risottoriisiä. Muksut eivät ole lämmenneet risotolle – jostain kumman syystä. Risotossahan kohtaavat voin tuttu maku ja parmesaanin keveys… vai miten se nyt menikään. No, jokatapauksessa, risotto on kotonamme selkeästi aikuisten ruokaa. Eli lapsivapaana syyslomaviikonloppuna (joka kaikkinensa oli pyhitetty ruuan laitolle ja leipomiselle) tein risottoa aikuiseen makuun. Perusrisotton lisäsin pekonia ja aurinkokuivattua tomaattia.
1 annos perusrisottoa
140 g pekonia
1 dl hienonnettua aurinkokuivattua tomaattia
1. Aloita risoton valmistaminen tällä kertaa pekonista. Paloittele pekoni ja ruskista se omassa rasvassaan. Nosta pekoninpalat pois pannulta ja lisää tarvittaessa tilkka oliiviöljyä
2. Valmista risotto perusohjeen mukaan
3. Sekoita pekoni ja aurinkokuivatut tomaatit kypsän risoton joukkoon ennen voin ja parmesaanin lisäämistä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti