11. lokakuuta 2011

Uuniperunat ja herkkutattikastike

Onhan tuota edellisestä postauksesta aikaa taas vierähtänyt! Arki on vienyt aivan täysin mukanaan ja ruuanlaitto on useimmiten melkoista pakkopullaa. Työpäivän jälkeen yrittää vain päästä mahdollisimman helpolla ja saada niin lasten kuin omankin vatsansa suunnilleen täyteen. Toki helppoa ja nopeaa ruokaa on maailma pullollaan mutta koska ajatustoiminta tuntuu kotona olevan jokseenkin jähmeää (ja iltapäivän ja illan tunteihin täytyy mahduttaa ruuanlaiton lisäksi myös kaikki muut kotityöt) on arkiruoka useimmiten sitä jauhelihakastiketta ja carbonaraa - eli aivot narikkaan ja ainekset kattilaan.

Onneksi välillä on vapaata ja rauhaa viikonloppuisin, silloin on aikaa lukea blogeja ja etsiä uusi ideoita kokeiltavaksi. Sen jälkeen ongelmaksi muodostuu enää kirjoittamisen nihkeys. Blogini jatkaa hyvinkin luontevasi lyhyttä ja ytimekästä linjaansa.

Reilu kaksi viikkoa sitten vietin vapaata ja syksyistä viikonloppua pitkän kävelylenkin merkeissä. Tai no, lenkki ei ollu pitkä matkassa vaan ajassa. Neljän kilometrin lenkkiä kävelin melkein 2 tuntia. Syynä tähän oli kaunis auringonpaiste ja lenkkiseurana ollut Canon. Muistikortille tallentui syksyisen luonnon kauneutta lenkkipolun varrelta. Keittiössä syksyistä tunnelmaa jatkoivat suolapedillä kypsennetyt uuniperunat ja herkkutattikastike. Ohje Glorian Ruoka&viini-lehden numerosta 6/2011.



perunat:
4 Rosamunda-perunaa
1 kg karkeaa merisuolaa
voita

sienikastike:
3 kourallista kuivattuja herkkutatteja
1 rkl voita
200 g creme fraichea
0,5 dl majoneesia
2 tl persiljaa
1 rkl kapriksia
1 rkl dijonsinappia
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa

1. Pese perunat huolella ja pistele ne haarukalla. Kaada uunivuokaan suolaa noin 3-4 cm:n kerros. Laita perunat suolapedille ja kypsennä 200 asteessa noin 50 minuuttia kunnes perunat ovat kypsiä
2. Valmista kastike perunoiden kypsyessä: liota sienet lämpimässä vedessä pehmeiksi. Hienonna ja paista ne voissa. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset sekaisin ja nosta kastike maustumaan jääkaappiin
3. Tee kypsiin perunoihin viilto ja laita viiltoon nokare voita. Anna voin sulaa hetkinen ja laita viiltoihin sienikastiketta. Laita loppu kastike tarjolle kulhoon




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti