13. heinäkuuta 2012

Mansikka-vaniljakakku

Kesän ehdoton herkku on mansikkakakku. Perinteinen vaalea täytekakku kermalla ja mansikoilla on hyvää, mutta mansikka jää kermakakussa jollain tapaa sivuosaan. Kesäinen herkku pääsee mielestäni paremmin oikeuksiinsa hyydytetyssä kakussa. Tähän kakkuun kokeilin ensimmäistä kertaa suklaista riisimuropohjaa joka oli huomattavasti vaivattomampi tehdä kuin keksinmurupohja. Pohja oli samana päivänä syötynä melko kova, mutta seuraavaksi päiväksi oli pehmennyt sen verran että siihen lusikka hieman paremmin pystyi. Kakun täytteen tein samaan tyyliin kuin vaniljatäytekakun täytteen, sekaan vaan mansikkaa ja liivatetta. Ah, kyllä mansikat tekee kesän!



pohja:
150 g (tummaa) suklaata
4 dl riisimuroja

täyte:
3 liivatelehteä
1 prk maitorahkaa
400 g turkkilaista jogurttia
0,75 dl vaniljakreemijauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 dl mansikoita

pinnalle:
vajaa 0,5 l mansikoita
sitruunamelissan lehtiä

1. Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita joukkoon riisimurot. Pingota irtopohjavuoan (halk. 22 cm) leivinpaperi. Painele muroseos pohjalle ja nosta vuoka jääkaappiin 2. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen 3. Sekoita kulhossa rahka, jogurtti, vaniljakreemijauhe ja vaniljasokeri. Soseuta mansikat karkeaksi soseeksi, vaikkapa veitsellä ja lisää ne rahkaseokseen 4. Kuumenna pikkutilkka vettä kiehuvaksi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja liuota ne kuumaan veteen. Anna seoksen jäähtyä hetkinen ja sekoita se rahkaseokseen. 5. Kaada täyte pohja päälle vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia 6. Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja koristele mansikoilla ja sitruunamelissan lehdillä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti