6. heinäkuuta 2012

Mausteinen kassler

Taas haetaan uusia makuja possun kasslerille - tällä kertaa Pioneer womanin ohjeen mukaan. Tällainen pitkään haudutettu lihamötikkä ei ehkä ole niitä kaikkein kesäisimpiä ruokia, mutta tämän kesän viileyteen tämä ruoka sopii aivan hyvin!

Mietin jo ruokaa laittaessani, että tästä ei varmaankaan ole mitään ihmeellistä sanottavaa. Liha näytti uunissa hyvin tavanomaiselta eikä maustetahnan ainesosatkaan ennustaneet mitään uutta. Hahmottelinkin jo mielessäni lausumaa: arkiruokaa, eipä sen kummoisempaa.

Mutta onneksi ulkonäkö voi pettää! Tässä ruuassa ne tavanomaiset ainesosat muodostivat jälleen hyvinkin harmonisen liiton ja liha vei kielen mennessään. Periaatteessa siinä lihassa itsessään ei mitään ihmeellistä ollut - ylikypsäksi hauduteltu kasslerhan on aina ihanaa. Salaisuus piili paistoliemessä, jota ei kannata missään nimessä heittää hukkaan. Itse valelin siivilöityä lientä lihan päälle, mutta aivan hyvin liemestä voisi tehdä maukkaan kastikkeenkin.

Arkiruokaa parhaimmillaan siis. Paitsi että ei tämä normaalin työpäivän jälkeen valmistu. Eli vapaapäivänä, viikonloppuna tai loman kunniaksi tätä!vajaa kilon pala kassleria

mausteseos:
1 tl chiliä
1 tl juustokuminaa
0,5 dl ruokokidesokeria
1 tl oreganoa
3 valkosipulin kynttä
1 sipuli
1 rkl suolaa
mustapippuria
2 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl oliiviöljyä

1. Kuori valkosipulin kynnet ja kuori ja paloittele sipuli. Laita sipulit ja muut mausteseoksen ainekset monitoimikoneen terälliseen kulhoon ja aja tasaiseksi tahnaksi
2. Hiero maustetahna lihan pintaan kauttaaltaan.
3. Kypsennä 175 asteessa 3-4 tuntia kunnes liha on pehmeän ylikypsää. Revi liha tarjoiluvadille. Siivilöi liemi ja valuta se kypsän lihan päälle. Anna vielä maustua folion alla jälkilämmöllä vartin verran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti