20. lokakuuta 2012

Kefta

Välillä ei ole aikaa kokkailla. Välillä ei ole inspiraatiota kokkailla vaikka aikaa olisikin. Välillä ei ole inspiraatiota kirjoittaa vaikka kokkailua olisikin tullut harrastettua. Ja toisinaan ei ole aikaa kirjoittaa vaikka inspiraatiota olisikin ja kokkailukin olisi hoitunut tekstin pohjaksi. Se on tosin harvinaista. Kun se kirjoittamisen fiilis löytyy niin se ei vie paljoakaan aikaa. Teksti tulee kuin itsestään.

Viime aikoina yleisin pula on ollut ajasta kokkailla – ja ylipäätään ajasta tehdä mitään. Paitsi töitä ja kotitöitä ja äidillisiä tehtäviä - eli arkisia velvollisuuksia. Yleisestä ajan puutteesta seuraa melko nopeasti inspiraation puute. Ei vaan säkenöi!

Sitten yhtäkkiä onkin syysloma ja muutamana päivänä rauhaisaa aikaa nautiskella olosta keittiössä ja luonnollisesti myös sen ajankäytön tuotoksista. Lopputuloksena on iso läjä makuelämyksiä ja kokemuksia ja pitkästä aikaa taas into kokeilla ja kokkailla.

Mutta nyt puuttui se inspiraatio kirjoittamiseen – vaikka aikaakin olisi ollut. Mutta onneksi aina ei ole pakko luritella, mennään välillä siitä missä aita on matalin.

Syötiin keftaa eli mausteista kypsennettyä jauhelihataikinaa. Tein taikinasta pötkylöitä – yhtä hyvin siitä voisi tehdä pyöryköitä, hampurilaispihvejä tai vaikkapa murekkeen. Ohje – jälleen kerran hieman muunneltuna – Yhteishyvän lokakuun 2012 ruokalehdestä.

Siinä vain olennaisin. Ainiin. Hyvää oli!



3-4 annosta

1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 rkl öljyä
1 rkl raastettua inkivääriä
1 tl garam masalaa
400 g jauhelihaa
0,5 dl korppujauhoja
0,5 dl kuohukermaa
1 kananmuna
1 tl suolaa
2 tl persiljaa

1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota sipuleita, inkivääriä ja garam masalaa miedolla lämmöllä kunnes sipuli pehmenee. Anna jäähtyä hetki
2. Sekoita kaikki jauhelihataikinan ainekset keskenään tasaiseksi massaksi ja muotoile siitä pötkylöitä
3. Kypsennä paistinpannulla tai 200-asteisessa uunissa uunipellillä 20-30 minuuttia

2 kommenttia:

  1. Voi vitsit, on ihanaa kun löytää jonkin ohjeen johon omasta kaapista löytyvät ainesosat täsmää täysin :) Tarvitsee vain noutaa jauhelihapaketti kaupasta, kiitos :)!

    VastaaPoista
  2. No sehän sattuikin sitten sopivasti! :)

    VastaaPoista