10. kesäkuuta 2013

Tinto de Verano

Vielä löytyy hiihtoloman satoa. Jokohan uskaltaisin sanoa että tämä on viimeinen sitä sarjaa! (En uskalla sanoa, kun en ole ihan varma mitä tuolta arkistoista vielä esiin putkahtaa).

Taisin jo aikaisemmin kirjoittaa että ei lomaa ilman drinkkiä. Hiihtoloma oli kahden drinksun arvoinen. Mustikka-tonicin happamuus voitti tämän punaviinidrinkin mennen tullen, mutta voisin kuvitella tämän raikkaan juoman maistuvan hyvin kuumana kesäpäivänä. Ja tuoreilla mansikoilla höystettynä! Sangrian tapaan siis.

Se mitä teen seuraavalla kerralla toisin, on että valitsen viinin vähän paremmin. Koskapa en viineistä ymmärrä kovinkaan paljoa, nappasin mukaani ihan jonkun viinin vaan. Punaviinin maku jäi melko laimeaksi muiden ainesten lisäämisen jälkeen. Eli tämä juoma kaipaa voimakkaan makumaailman omaavan viinin. Marjaisa säväys ei varmaan olisi pahitteeksi.

(Ohje: Glorian Ruoka&viini 2/2013)



1 lasillinen

1 dl pakastemansikoita (tai tuoreita mansikoita + jääpaloja)
1 dl punaviiniä
1 dl vissyä tai spritea
1 sitruuna tai limelohko

1. Laita mansikat (ja jäät) lasiin. Mittaa päälle punaviini
2. Täytä lasi vissyllä tai spritella ja viimeistele juoma sitruslohkolla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti