Kotitekoiset hot dog –sämpylät ovat olleet kokeiltavien listalla pitkään. Kesälomalla viimeinkin oli aikaa testata Glorian Ruoka&viini –lehden numerosta 4/2013 talteen napsittua ohjetta – jota hiivan osalta hieman muokkasin käyttämällä kuivahiivaa tuoreen sijasta.
Taikina oli helppo tehdä ja mukava työstää. Tein taikinasta ohjeen mukaisesti 10 sämpylää ja lopputuloksena oli minun mielestä vähän liian pienet sämpylät. Ehkäpä jakaisin taikinan kuuteen tai kahdeksaan osaan mieluummin ja tekisin hieman suurempia sämpylöitä. Pienempiä sai tietysti syödä sitten useamman – kiva niinkin!
Hodareiden väliin laitettiin luonnollisestikin nakkeja – jotain kunnollisia A-luokan nakkeja tietenkin. Mausteena oli curry-omenasinappia, tavallista majoneesia ja chilillä maustettua varhaiskaalisäilykettä. Hyvää oli!!
10 kpl
2,5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
25 g voita
1 tl sokeria
1 tl suolaa
4 dl vehnäjauhoja
1,5 dl puolikarkeita spelttijauhoja
siirappivesi:
3 rkl siirappia
1 rkl vettä
1. Mittaa kulhoon vesi ja vispaa joukkoon kuivahiiva. Sulata voi ja lisää se suolan ja sokerin kanssa veden sekaan. Alusta jauhot vähitellen taikinaan ja vaivaa taikina huolella kimmoisaksi. Kohota liinan alla 30 minuuttia
2. Jaa taikina 10 osaan ja muotoile ne pitkulaisiksi sämpylöiksi. Nosta sämpylät leivinpaperin päälle uunipellille ja anna kohota liinan alla vielä 20 minuuttia
3. Sekoita siirappi veteen ja voitele sämpylät seoksella
4. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia
Mmmmm... Hodareita. Omenasinappi herätti mielenkiinnon? Teiks ite vai saako sitä ostettua jostain?
VastaaPoistaYhdyn edelliseen: Mmmmm... Hodareita. Voisin syödä hodareita joka viikko. Meillä väliin menee useimmiten nakin lisäksi dijon, mummonkurkut ja paahdettu sipuli. Sen yhdistelmän opin, kun entisen työpaikan lähellä oli Helsingin Eerikinkadulla Nakkimuonituksen hodarimesta. Se valitettavasti suljettiin. Merituulilla oli mitä oivimpia täytteitä hodareihin.
VastaaPoistaOmenasinappi kuullostaa hyvälle!
Nappaan tästä sulta hodarisämpyläohjeen, sillä en ole ennen tehnyt ja tämä kuullostaa hyvälle :)
Postasin just tuon sinapin ohjeen. Kokeilemisen arvoinen on! Nyt kun tässä tämän ohjeen kanssa oon pyöriskelly blogissa niin alkaa tuntua siltä että lähiaikoina näitä on pakko tehdä uudelleen! Valkosipuli-suolakurkuilla ja hunajaglaseeratulla sipulilla....
VastaaPoista