Blogi on vaipunut syyshorrokseen. Töissä eletään vuoden hektisintä aikaa ja se vie veronsa. Keittiössä touhuilu rajoittuu jälleen arkikokkailuun. Yritän selvitä mahdollisimman vähällä vaivalla ja saada aikaa mahdollisimman paljon kerralla. Mutta eineksiä ei ole tarvinnut onneksi juurikaan syödä: hyvällä ennakkosuunnittelulla on joka päivä tarjolla kotiruokaa. (Tästä en tingi!!)
Koskapa mitään uutta ei keittiössäni ole aikoihin nähty, turvaudutaan arkistojen kätköihin. Kokeilin joskus aikaa sitten valmistaa itse maissitortilloita kumisten ja sitkeiden kaupan lättyjen tilalle. Tuolloin valmistin lätyt maissi- ja vehnäjauhojen seoksesta. Olivat hyviä, mutta eivät loistavia eikä niitä ole tullut toista kertaa tehtyä. Joku aika sitten ystäväni kertoi tehneensä vehnätortilloja ja ylisti ne maasta taivaaseen. Minäkin sitten kokeilin tehdä vehnätortilloja Glorian Ruoka&viini –lehden numerossa 5/2013 olleen ohjeen mukaan. Ja näitä ylistän minäkin!
12 kpl
5 dl durumvehnäjauhoja
0,25 tl suolaa
0,5 dl rypsiöljyä
n. 2 dl vettä
1. Sekoita kaikki ainekset sekaisin tasaiseksi taikinaksi
2. Leivo taikinasta tanko ja leikkaa se 12 palaan
3. Pyöritä palat pulliksi ja kauli jokainen pulla ohueksi lätyksi jauhotetulla pöydällä. Pinoa valmiit letut pinoksi ja ripottele väliin jauhoja. Peitä pino kulholla tai kelmulla etteivät lätyt kuivu
4. Paista tortillat yksi kerrallaan kuumalla kuivalla (valurauta)paistinpannulla. Varo paistamasta liikaa, tortillat kuivuvat helposti!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti