29. tammikuuta 2014

Omenainen broilerivuoka

Broilerin paistileikkeet ovat tulleet jäädäkseen! Fileepihvit ja sen semmoiset tahtovat mennä helposti kuiviksi mikäli niitä ei leivitä ja leikkeiden laatu on aina vähän sitä sun tätä. Välillä on kaunista tasalaatuista leikettä – ja juuri sitä mitä pakkaus lupaa. Joskus taas saa jotain ihan muuta. Monesti olen täyttämistä ajatellen ostanut broilerin fileepihvejä tai rintafileitä ja olen saanut rasiallisen repaleita. Viimeksi ostin parmesaanibroileria ajatellen ohuita leikkeitä (6-8 kpl taisi olla maininta lapussa) ja rasiassa oli yksi ¼ ohut leike, pari puolikasta ja kaksi isoa ja paksua rintafileetä. Siitäpä sitten yritin saada kaikki kypsiksi yhtä aikaa.

Paistileikkeet siis kunniaan! Liha on rasvaisempaa ja tummempaa kuin filee (toki hieman voi halutessaan leikata lillakkeita reunasta pois) ja maku on aivan toista kuin fileessä. Siis paistileikkeessä on makua! Ja onhan se nyt tänä päivänä hyvin trendikästä käyttää näitä halvempiakin osia teuraseläimistä.

Tämmöistä tällä kertaa tein paistileikkeistä, itse asiassa jo hyvän aikaa ennen joulua. Jouluisia makuja ruuasta voi löytääkin. On kyllä hirveen hirveen ruma ruoka, mutta kylläpä vaan maistui hyvälle!! (Ohje: maku 6/13)



1 pkt (6 kpl) broilerin paistileikkeitä
suolaa
mustapippuria
2 omenaa
2 tähtianista
4 kokonaista neilikkaa
1 tl kanelia
2 dl kookoskermaa

1. Asettele broilerin leikkeet voideltuun uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla
2. Kuori ja viipaloi omenat. Laita omenaviipaleet broileripalojen päälle. Mausta kanelilla ja lisää vuokaan myös tähtianikset ja neilikat.
3. Kaada vuokaan kookoskerma ja kypsennä 200 asteessa puolisen tuntia

2 kommenttia:

  1. Tätähän pitää kokeilla! Kivoja nämä uuniruuat pakkasella ja on tämä minusta myös ihan herkullisen näköinen.

    VastaaPoista
  2. Näppärä ruoka tosiaan, kypsyy issekseen ilman suurempia ponnisteluita.

    VastaaPoista