13. helmikuuta 2014

Maapähkinäinen broileribataattipata

Arkista testailua tavoitteena löytää jotain uutta kivaa ruokalistalle. Ja vieläpä sellaista mikä maistuu kaikille. Tämä maistui minulle kokonaisuutena, murulle nähdäkseni mahdollisimman vähällä bataatilla ja pojillekin kun pelkkää lihaa pilkkoi. Eli ihan riittävä menestys, teen toistekin ja nautin bataatista ihan itse! (Alkuperäinen ohje: Kotivinkki 8/2015)



600 g broilerin paistileikkeitä
1 sipuli
300 g bataattia
1 rkl öljyä
1 tl tuoretta inkivääriraastetta
3 valkosipulin kynttä
1 tl kurkumaa
1 tl korianteria
chiliä maun mukaan
0,5 tl mustapippuria
1,5 dl maapähkinätahnaa (sokeroimatonta)
4 dl kookoskermaa

1. Paloittele liha reiluiksi suupaloiksi. Kuori ja hienonna sipulit ja kuori ja paloittele bataatti
2. Kuumenna öljy uunipadassa ja ruskista siinä broileripalat. Lisää sipuli ja kuullota hetki
3. Lisää inkivääri, valkosipuli ja muut mausteet. Kypsentele hetki
4. Lisää pataan bataattikuutiot, maapähkinätahna ja kookoskerma. Kuumenna ja sekoita tasaiseksi
5. Kypsennä pataa uunissa 200 asteessa noin 45 minuuttia. Tarjoa riisin kera

3 kommenttia:

  1. Kuullostaa maukkaalta, pähkinät ja bataatti ovat kiva yhdistelmä. :)

    VastaaPoista
  2. Tässä on vähän satay-henkeä. Maapähkinä ja broileri ovat kyllä loistava pari!

    VastaaPoista