31. joulukuuta 2014

Chili-kookoskastike

Kanapalaset odottivat paistamista. Paistileikkeet luonnollisestikin. Lapset syövät lihansa aina ihan sellaisinaan, mutta itse mieluummin tekisin varsinkin broilerista kastiketta tai pastaa. Monesti olen tehnyt satay-kastiketta itselleni broilerin kaveriksi. Isosta satsista voi pakastaa pienempiä kerta-annoksia pieniin pakasterasioihin.

Tällä kertaa satay ei houkutellut, vaan välillä oli saatava jotain vaihtelua. Kaivelin siis ruokaohjekansioni esille ja valkkasin sieltä ensimmäisen bloggaamattoman kastikeohjeen (kyllä, myös tuolla perusteella voi ruokalistaa suunnitella!). Valinta osoittautuikin loistavaksi! Pientä potkua chilistä, lämpöä currysta ja sipuleista ja pehmeyttä kookoksesta. Riisi ja soosi olisi riittäneen, broileri oli vaan mukava lisä.



2 rkl öljyä
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
1-2 punaista chilipalkoa
2 tl curryjauhetta
2 rkl tomaattipyreetä
0,5 sitruunan mehu
3 dl kookosmaitoa

1. Hienonna sipuli ja valkosipuli kuullota niitä pannulla öljyssä kunnes sipuli pehmenee ja valkosipuli alkaa tuoksua
2. Lisää curry ja tomaattipyree ja kypsennä mausteita pari minuuttia
3. Lisää sitruunamehu ja kookosmaito ja keitä 8-10 minuuttia kunnes kastike sakenee
4. Tarjoa riisin ja broilerin tai kalan kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti