26. heinäkuuta 2017

Hampurilaiskastike

Hampurilaiset kuuluvat kesään! Vaikka en hampurilaispihvejä teekään grillissä niin siltikin, hampurilaiset tuntuvat kuuluvan kesään. Hampurilaisten valmistamiseen kotona pitää nähdä hieman vaivaa. Tai oikeastaan sen verran paljon vaivaa että harvoin niitä tulee tehtyä. Ja jos tuleekin tehtyä, niin en siltikään ole vielä kertaakaan tehnyt sämpylöitä itse, vaan ostan kaupasta jotain hyviä täysjyväisiä tai rouheisia sämpylöitä joiden väliin hampurilainen kasataan.

Hampurilaisen sielu on mielestäni kastike. Pihvi voi olla ihan perus, mutta erilaisilla kastikkeilla ja juustoilla saa mukavaa vaihtelua hampurilaisten makumaailmaan. Lapset eivät kastikkeista hampurilaisen välissä oikein välitä, joten yleensä tulee mentyä ihan vaan perusmajoneesilla jota löytyy aina jääkaapista. Mutta kun vähän näkee vaivaa ja tekee edes sen majoneesityyppisen kastikkeen itse, saa taas vähän enemmän makua hampurilaiseen. Tämän helpon peruskastikkeen ohjeen otin Glorian Ruoka&viini –lehden numerosta 4/2016.



n. 3 dl

1 kananmuna
1 rkl ketsuppia
1 rkl dijonsinappia
1 rkl valkoviinietikkaa
0,25 tl suolaa
1 dl rypsiöljyä
1 dl mietoa oliiviöljyä
(3-4 tippaa tabascoa)

1. Riko kananmuna korkealaitaiseen astiaan. Lisää ketsuppi, sinappi, etikka ja suola ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi
2. Sekoita öljyt keskenään ja kaada seos ohuena nauhana kananmunaseokseen koko ajan sauvasekoittimella sekoittaen
3. Mausta tabascolla ja tarkista maku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti