25. toukokuuta 2018

Lihapullariisivuoka

Arkiruokaohjeita ei koskaan voi olla liikaa. Esivalmistelut ruokaan voi tehdä jo edellisenä iltana ja työpäivän jälkeen vaan ruoka uuniin ja pian päästäänkin jo syömään hyvillä mielin ja keskustelemaan päivän tapahtumista. Ehkäpä ruuan laittaja saa muutaman kiitoksen sanan ja kehun hyvästä ruuasta. Kuulostaa idylliseltä, eikö?

On siis aika kurkata todellisuuteen. Ruuan valmistus sinällään sujui ihan hyvin. Kypsennys meni jostain syystä hieman liian pitkäksi ja lopputulos oli melko lailla kuivaa riisiä. Pyörykät olivat kyllä hyviä ja meheviä! Ehkäpä vuokani oli liian laakea ja riisin kypsyminen tapahtui liian nopsaan. Tästä huolimatta kuopus sanoi että on parasta riisiä ikinä (hän ei riisistä oikein välitä) mutta lihapullat on pahoja (voiko lihapulla edes olla pahoja?!). Esikoinen söi närppien vähän riisiä ja vähän pyöryköitä – ihan vaan koska oli pakko edes maistaa. Itse höystin annoksen vielä juustoraasteella ja nautiskelin ajatellen että ”jäipähän itselle enemmän”. (Ohje: Maku 1/2017.)



2,5 dl basmatiriisiä
2 appelsiinia
400 g tomaattimurskaa
1 lihaliemikuutio
2 rkl balsamiviinietikkaa
2 tl sokeria
1 tl suolaa
1 tl timjamia
1 tl oreganoa

lihapullat:
400 g jauhelihaa
1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
0,25 tl cayennepippuria

1. Mittaa riisi voideltuun uunivuokaan
2. Purista appelsiineista mehut kulhoon ja lisää joukkoon tomaattimurska ja mausteet. Sekoita sekaisin ja kaada seos riisien päälle.
3. Valmista lihapullat: sekoita mausteet jauhelihan joukkoon ja muotoile seoksesta pieniä pyöryköitä. Nosta pyörykät vuokaan riisien päälle
4. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Laske lämpö 150 asteeseen ja jatka paistamista vielä 20 minuuttia. Tarkkaile kypsymistä ettei mene liian kuivaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti