24. marraskuuta 2018

Ezme

Tätä ihanaa salaattia tein ensimmäistä kertaa Cebicin keittiön Hannan ohjaamalla kansalaisopiston ruokakurssilla, jossa valmistimme monenlaista pikkupurtavaa. Valmistin salaattia suuren suuren satsin ja opetuskeittiön tylsääkin tylsemmällä veitsellä kasviksia hienoksi pilkkoessa meinasi usko loppua kesken ennen kuin salaatti oli valmis.

Tämä salaatti sopii kivasti salsan tai kurkkusalaatin tapaan käytettäväksi, miksei ihan lisukkeeksikin. Tein kotona salaatin naan-leipien kanssa syötäväksi ja toimi oikein hyvin niiden kanssa! Kotikeittiössä oikaisin ja tein salaatin monitoimikoneella. Ylijäänyt salaatti pääsi tomaattisen tonnikalakastikkeen pohjaksi, mitään ei mennyt tälläkään kertaa hukkaan.



4 dl valmista salaattia

2 punaista paprikaa
4 isoa kypsää tomaattia
1 pieni punasipuli
5 rkl hienonnettua tuoretta persiljaa
suolaa
mustapippuria
1 sitruunan mehu
reilu loraus oliiviöljyä

1. Huuhtele paprikat. Puolita ne ja poista siemenet. Paloittele monitoimikoneen kulhoon
2. Huuhtele tomaatit ja halkaise ne. Poista kovat kannat ja vetiset siemenosat. Laita kiinteä malto paprikoiden kaveriksi kulhoon
3. Kuori sipuli ja paloittele kulhoon. Lisää loput aineet ja hienonna tasaiseksi hakkelukseksi, ei kuitenkaan mössöksi!
4. Anna maustua viileässä ennen tarjoamista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti