8. tammikuuta 2019

Heartglen Ambrosia

Jouluun kuuluu olennaisesti glögin lämpimät maut ja tuoksut. Helpointa on ostaa valmista glögiä kaupasta tai alkosta, lämmittää se ja nauttia. Mutta jos haluaa fiilistellä, voi keittää glöginsä itse. Muutamia erilaisia glögejä on tullut kokeiltua ja kotitekoisista glögeistä omenamehupohjaiset vaaleat glögit ovat ehdottomasti punaisia enemmän mieleeni.

Tänä vuonna en itse testannut yhtään uutta glögiohjetta, mutta murunen keitteli yhden keitoksen, joka osoittautui oikein hyväksi – kardemummasta huolimatta (siinä on yksi mauste, josta en tykkää). Ohje on otettu World of Warcraft –keittokirjasta ja toteutettu hieman vähemmällä sokerilla.



2 annosta

1 päärynä
2 pussia mustaa teetä
1 kanelitanko
0,25 tl kardemummaa
3 dl vettä
0,5 dl vaahterasiirappia
1,25 dl giniä
0,5 limen mehu

1. Kuori ja paloittele päärynä
2. Laita kattilaan päärynäpalat, teepussit, kaneli, kardemumma ja vesi. Keitä vartti ja siivilöi mausteet pois
3. Laita juoma takaisin kattilaan ja lisää sen joukkoon vaahterasiirappi, gini ja limen mehu. Sekoita huolella ja kuumenna varovaisesti. Älä kuitenkaan enää keitä
4. Nauti kuumana

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti