4. tammikuuta 2019

Marinoitu pähkinä-cheddar

Joulun ruokavalio on meillä yleensä vuosittain samanlaisena toistuva. Aattona syödään vanhempieni luona lounaalla joulupuuro ja illalla jouluruokaa. Joulupäivänä on lasten kanssa perinteenä brunssi, joka koostuu piirakoista, lohesta, kinkusta, kekseistä ja juustoista. Melkeinpä joka vuosi brunssin kattaus on sama ja hyväksi todettu!

Yhden uuden jutun pyrin kuitenkin joka vuosi kokeilemaan ja tänä vuonna se oli Yhteishyvästä bongattu marinoitu cheddar. Tästä purkillisesta syötiin ensin brunssilla ja välipäivinä possun pihvin ja kaali-sellerisalaatin kaverina. Purkin pohjalle jäi vielä muutamia sattumia ja koska mitään en halua heittää hukkaan, rouhin loput pähkinät ja cheddarit veitsellä karkeaksi mössöksi joka päätyi uuden vuoden päivänä tortilloiden väliin. Kaikki tuli syötyä ja voi hyvinkin olla, että tämä juustoherkku jää joulupöytäämme pysyvästi!160 g cheddaria
1 dl cashewpähkinöitä
0,5 dl kuivattuja karpaloita
2 tl oreganoa
1 tl kokonaisia mustapippureita
1 dl oliiviöljyä
1 dl rypsiöljyä

Paloittele cheddar ja lado palat puolen litran lasipurkkiin kerroksittain pähkinöiden, karpaloiden ja mausteiden kanssa. Kaada päälle öljyt ja sulje purkki huolellisesti. Nosta purkki jääkaappiin maustumaan vuorokaudeksi ja ota huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen tarjoamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti