22. kesäkuuta 2019

Omar-palat

Mokkapalojen kinuskinen versio sattui silmään facebookia selaillessani – joku oli muistaakseni linkittänyt Vauva-lehden sivuilta löytyvän ohjeen. Tämä pääsi testiin viikonloppuna kun pojat olivat kotona kanssani ja kuopuksen kanssa pölisteltiin keittiössä yhdessä tuumin. Oli kyllä imellystä kerrakseen, mutta kermatoffeen ystävälle aivan huippuvalinta!



200 g sulatettua voita
3 kananmunaa
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
3 tl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta
2 dl maitoa

kuorrute:
3 dl kermaa
375 g (1,5 pussillista) Omar-karkkeja

koristeeksi:
Omar-karkkeja
nonparelleja (käytin cashew-pähkinärouhetta)

1. Sulata voi ja jätä se jäähtymään
2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi kulhossa
3. Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa ja lisää ne kananmunavaahtoon vuorotellen voisulan ja maidon kanssa. Sekoittele varovasti käännellen
4. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Ota pohja uunista ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi
5. Kun pohja on jäähtynyt, valmista kuorrute. Mittaa kattilaan kerma ja Omar-karkit ja kuumenna. Keitä miedolla lämmöllä sekoitellen kunnes toffeet ovat sulaneet. Lisää lämpöä hieman ja keitä sekoitellen 5-10 minuuttia. Kuorrute on valmista kun se jähmettyy nopeasti jääkaapissa (testaa vaikkapa lusikallisella). Jätä kuorrute jäähtymään
6. Paloittele koristeeksi tulevat karkit
7. Kaada jäähtynyt kuorrute pohjan päälle ja ripottele päälle koristeet. Nosta jääkaappiin tekeytymään ennen leikkaamista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti