4. kesäkuuta 2019

Sitruunaiset nyyttiperunat

Folionyyttiperunat kuuluvat erityisesti kesään ja grillailuun, mutta kesän maut saa lautaselle helposti myös uunissa vaikkapa keskellä talven viimoja tai syksyn koleita sateita. Viime kesänä löysin kivan sitruunaisen ohjeen nyyttiperunoihin ja pitihän sitä tietenkin kokeilla. Grillailin broileria pihalla, mutta kypsensin nämä perunat kuitenkin sisällä uunissa. Ohjeen löysin Glorian Ruoka&viini –lehden numerosta 6/2018. Ruuan voi tehdä myös keitetyistä perunoista – vaikkapa edellisen päivän tähteistä - jolloin kypsentäminen on erityisen joutuisaa!



2 annosta

4 keskikokoista (uutta) perunaa
0,25 tl suolaa
0,25 tl mustapippuria
1 pieni valkosipulin kynsi
1 kesäsipuli varsineen (tai pala purjoa)
1 sitruuna
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl tuoretta oreganoa
2 rkl ranskankermaa
1 rkl voita

1. Puolita kypsät perunat
2. Revi kahdeksan isoa palaa foliota ja laita aina kaksi päällekkäin. Laita perunat foliopaloille ja mausta ne suolalla ja pippurilla
3. Kuori valkosipulin kynsi ja raasta se pieneen kulhoon. Leikkaa kesäsipuli ohuiksi viipaleiksi ja lisää ne valkosipulin joukkoon. Raasta joukkoon 1 tl sitruunankuorta ja purista 1 rkl sitruunamehua. Lisää vielä öljy ja sekoita tasaiseksi. Jaa seos perunoille
4. Hienonna oregano ja ripottele se perunoiden päälle ja lisää päällimmäiseksi nokareet voita.
5. Nipistä folionyytit tiiviisti kiinni ja kypsennä nyyttejä 225-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti