23. joulukuuta 2019

Firecracker salmon

World of Warcraft keittokirjassa on muutamia ohjeita mausteseoksiin, joita käytetään useammissa ruuissa. Muruseni teki tätä Northern Spices –seosta yhden satsin ja sitä olemme nyt käyttäneet muutamiin ruokalajeihin. Vierastan hieman kardemummaa, mutta se ei onnekseni hallitse tämän seoksen makumaailmaa.

Ensimmäinen testi tuolle mausteseokselle oli tämä lohiruoka. Marinadissa olevien mausteiden ja makujen määrä tuntui hurjalta, mutta rohkeasti menimme ohjeen mukaan. Ruoka onnistui loistavasti! Paistopintaa kalalle lipsahti vahingossa hiukkasen liikaa, mutta hieman paahteinen maku sopi tähän ruokaan oikein hyvin. Valmistimme ruuan lohimedaljongeista, mutta aivan yhtä hyvin tähän sopii annospaloiksi leikattu lohifilee.2 annosta

2 lohimedaljonkia tai 2 annospalaa lohifileetä

marinadi:
0,6 dl rypsiöljyä
2 rkl soijakastiketta
2 rkl balsamiviinietikkaa
2 tl ruokokidesokeria
1 tl Srirachaa
0,5 tl Northern Spices –mausteseosta (ohje alla)
0,5 tl inkivääriä

Northern Spices –mausteseos:
1 rkl kardemummaa
1 rkl katajanmarjoja
1 tl savusuolaa
0,5 tl mustapippuria
0,5 tl inkivääriä
0,25 tl muskottipähkinää

1. Valmista mausteseos: rouhi katajanmarjat ja raasta muskottipähkinä. Sekoita mausteet sekaisin ja säilytä ilmatiiviissä pussissa tai purkissa. Mausteseos sopii kalan ja lihan maustamiseen.
2. Valmista marinadi sekoittamalla kaikki ainekset sekaisin. Laita marinadi tiiviiseen muovipussiin ja laita kalapalat marinadiin. Marinoi vähintään tunti, mielellään jopa yön yli.
3. Paista kalapalat pannulla kypsiksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti