4. joulukuuta 2019

Koskenlaskija-kanakeitto

Olimme eräänä sunnuntai-iltana ystäväperheen luona syömässä. Tarjolla oli suuri kattilallinen höyryävää broilerikeittoa ja uunituoreita Helenan voisämpylöitä. Aivan mahtava pimenevän syysillan eväs, joka täytti vatsan yllättävän tehokkaasti ja keiton ohje (Kaakao kermavaahdolla -blogista) piti pyytää talteen heti.

Isänpäiväruokailun aika lähestyi ja porukkaa oli tulossa meille syömään enemmän ja vähemmän. Leikittelin ajatuksilla aterian kokonaisuudesta ja päädyinkin lopulta tähän keittoon. Keitto on näppärä laittaa isollekin porukalle ja yhden ihmisen kädet riittävät hyvin kaiken hoitamiseen ajallaan. Keiton kaveriksi tein porkkanasämpylöitä ja jälkiruuaksi porkkanankakkua.



8-10 annosta

400 g porkkanaa
400 g perunaa
tilkkanen öljyä
1 iso valkosipulin kynsi
1 tl jeeraa
1 tl paprikajauhetta
chiliä maun mukaan
1,5 l vettä
1 kasvisliemikuutio
2 kanaliemikuutiota
1 tl suolaa
1 parsakaali
1 iso paprika
1 pieni tlk säilykemaissia
400 g broileria
250 g koskenlaskija-juustoa
(mustapippuria myllystä)
(tuoreita yrttejä)

1. Kuori perunat ja porkkanat ja leikkaa ne pieniksi paloiksi. Kuullota ne kattilassa öljyssä. Kuori valkosipulin kynsi ja raasta se kattilaan. Lisää myös mausteet ja kypsennä vielä hetki
2. Lisää kattilaan vesi, liemikuutiot ja suola. Kuumenna kiehuvaksi ja keittele kunnes perunat ja porkkanat ovat melkein kypsiä
3. Leikkaa parsakaali pieniksi kukinnoiksi. Poista paprikasta siemenet ja paloittele se pieniksi paloiksi. Valuta maissi. Lisää kasvikset kattilaan ja keittele muutama minuutti
4. Kypsennä broileri ja leikkaa se sopiviksi suupaloiksi. Voit käyttää myös suikaleita tai valmista grillibroileria tai koipireisipaloja. Lisää liha kattilaan
5. Paloittele juusto ja lisää se pienissä erissä keiton sekaan. Kuumenna sekoitellen kunnes juusto on kokonaan sulanut
6. Mausta valmis keitto vielä halutessasi mustapippurilla ja tuoreilla yrteillä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti