26. joulukuuta 2019

Mehevät mantelikakkuset

Jotainhan sitä pitää aina välillä leipoa lasten iloksi ja toisinaan lasten kanssa. Näitä kakkusia leivoin eräänä viikonloppuna ihan vaan huvikseni ja kylläpä vaan ne olivat hyviä! Itse maistelin vain yhden ja annoin nämä herkkupalat parempiin suihin. (Ohje: Maku 6/2011)



10 kpl
200 g mantelimassaa
75 g voita
2 kananmunaa
1 dl vehnäjauhoja
0,25 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl kanelia

kuorrutus:
2 dl tomusokeria
n. 2 rkl sitruunamehua

lisäksi:
10 mantelia

1. Raasta mantelimassa raastimen karkealla terällä. Vatkaa joukkoon pehmeä voi ja kananmunat yksitellen
2. Sekoita kuivat aineet kulhossa ja sekoita ne voi-seoksen joukkoon nopeasti
3. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 175-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Jätä valmiit kakkuset jäähtymään
4. Sekoita tomusokerista ja sitruunamehusta sopivan notkea seos ja jaa se jäähtyneiden kakkusten päälle. Paina jokaiseen kakkuseen manteli koristeeksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti