25. elokuuta 2021

Linssipasta

Olen huomannut, että mielihalut ruuan suhteen vaihtelevat kausittain. Välillä mieli tekee rasvaisia ja juustoisia pastoja, välillä ruokaisia salaatteja, tosinaan mausteista itämaista ruokaa ja välillä ihan vaan mutkatonta perusruokaa. Mieliteot eivät tunnu liittyvä mihinkään, vaan yllättävät aina iloisesti. Ehkäpä kroppa kertoo aina mitä se tarvitsee ja kaipaa.

Kasvisruokien mieliteko on aina tervetullut asia ja tällä hetkellä elän selkeästi keskellä sitä vaihetta. Reseptilootasta ja Kauhan arkistoista kaivellaan esille sitten uutta ja entistä kasvisten maailmasta. Tällä kertaa valmistin linssejä, joita minun on tehnyt mieli syödä jo pidemmän aikaa. Linssit pääsivät pastaan, joka valmistui näppärästi one-pot-menetelmällä yhdessä valmistusastiassa. Kaikki ainekset vaan peräkkäin kasariin ja kohtapa ruoka olikin valmista.

Muuten ohje toimi hyvin, mutta veden määrää jouduin vähän säätämään. Ohjeessa annettu 3 dl ei minun käyttämälleni pastalaadulle riittänyt lähellekään, vaan lisäsin vettä muutamaan otteeseen, että pastakin jaksoi kypsyä. Minulla ruokaan ”mahtui” vettä yli 5 dl. Eli kannattaa maistella ja testata kypsyyttä ja lisätä vettä, mikäli tarve vaatii. Alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty valmista tomaattikastiketta. Itse käytin tomaattimurskaa, joten mausteitakin laitoin sitten hieman eri tavalla. (Ohje: Maku 4/2021)
 
 

4 annosta

 

1 sipuli

1 valkosipulin kynsi

1 rkl rypsiöljyä

1 tl paprikajauhetta

chiliä maun mukaan

1,5 dl punaisia kuivattuja linssejä

400 g tomaattimurskaa

3-6 dl vettä

2 rkl kasvisfondia

250 g pastaa

1 rkl hunajaa

1 rkl soijakastiketta

mustapippuria

1 rkl tuoretta basilikasilppua (tai 1 tl kuivattua)

1 rkl tuoretta oreganosilppua (tai 1 tl kuivattua)

 

1. Kuori ja hienonna sipulit ja kuullota ne pehmeiksi öljyssä korkeareunaisessa paistokasarissa

2. Lisää pannulle mausteet ja kuullota vielä hetki.

3. Huuhtele ja valuta linssit ja lisää ne kasariin tomaattimurskan ja veden kanssa. Mausta kasvisfondilla ja keittele pari minuuttia

4. Lisää kasariin pasta. Mausta hunajalla ja soijakastikkeella (jos käytät kuivattuja yrttejä, lisää myös ne) ja keitä kunnes pasta on kypsää. Tarkkaile veden määrää

5. Lisää valmiiseen ruokaan tuoreet yrtit

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti