21. tammikuuta 2022

Mascarponevaahtoa ja mangoa

Kuopus sattui katselemaan Glorian Ruoka&viini -lehteä, joka oli jäänyt avonaisena pöydälle. Hän huomasi tämän ohjeen kuvan ja kysyi että voisikohan tuota joskus saada, kun näyttää niin hyvältä. No tokihan sitä voi saada, varsinkin kun ohje oli niin näppärä toteuttaa.

Seuraavana viikonloppuna sitten tuumasta toimeen ja mascarponet kehiin. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun mascarponea käytin. Muistelen joskus aiemmin katsoneeni, että sitä ei laktoosittomana saa, mutta nyt Prismasta laktoositon versio löytyi!

Kuvittelin mascarponen olevan samanlaista kuin tavallinen tuorejuusto, mutta hieman eroavaisuutta löytyi siitäkin huolimatta, että tuorejuustoahan se on. Mascarpone on huomattavasti rasvaisempaa ja tiiviimpää kuin esimerkiksi Philadelphia-tuorejuusto ja makukin on paljon kermaisempi ja täyteläisempi. Todella hyvää jälkiruuassa! Täyteläisyys vaatii vastapainoksi jotain raikasta ja esimerkiksi tämän ohjeen makeat mangot ja hieman karvas karamelli muodostivat todella hyvän kokonaisuuden mascarponevaahdon kanssa. (Ohje: Glorian Ruoka&viini 4/2021)

 


 

 

 







 

 

4 annosta

 

mascarponevaahto:

200 g mascarponea

1 dl kuohukermaa

1 rkl tomusokeria

1 tl vaniljasokeria

0,5 ruukkua sitruunamelissaa (tätä ei kaupassa ollut)

 

karamellisoitu mango:

1 mango

1 dl ruokokidesokeria

1 dl vettä

0,5 tl sormisuolaa

 

lisäksi:

sitruunamelissaa

 

1.Valmista ensin mascarponevaahto. Laita kaikki vaahdon ainekset sitruunamelissaa lukuun ottamatta kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Hienonna sitruunamelissa ja sekoita silppu vaahdon joukkoon. Nosta kylmään odottamaan

2. Valmista mango. Kuori mango ja leikkaa kivi pois. Paloittele hedelmäliha n. 2 cm:n kuutioiksi

3. Mittaa ruokokidesokeri kattilaan ja kuumenna sitä varovasti, kunnes se sulaa. Kun sokeri alkaa kuplia, nosta kattila pois levyltä ja kaada vesi nopeasti sekaan (varo kuumaa höyryä!!). Vispaa nopeasti tasaiseksi. Mausta liemi sormisuolalla ja sekoita mangot liemen joukkoon. Jätä jäähtymään ja nosta huoneenlämpöiset mangot jääkaappiin. (HUOM! jos et tykkää vahvasta ja karvaasta karamellista, älä kuumenna sitä kiehumapisteeseen asti vaan lisää vesi hieman aiemmin)

4. Jaa mascarponevaahto tarjoilukulhoihin ja annostele mangoa päälle. Valuta lopuksi annoksen päälle hieman karamellia ja viimeistele sitruunamelissan lehdillä

 

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti