31. maaliskuuta 2022

Chorizo-carbonara

Tässäpä mukava ja pikainen versio pasta carbonarasta, joka on sävytetty kivasti paprikaisella chorizo-makkaralla. Aika kaukanahan tämä carbonarasta on, mutta jos Jamie sanoo, että tämä on carbonara, niin carbonara tämä silloin on! Mukava idea oli tehdä kastikkeen pohja keveämmästä ja raikkaammasta turkkilaisesta jogurtista tuhdin ja rasvaisen kerman sijaan. Kaloreita tässä piisaa siitä huolimatta, joten jogurtti on oikein hyvä idea. Ehdottomasti jatkoon tämä! (Ohje: Jamie Oliver’s 15 minute meals -ohjelma – hieman muunneltu) 

 


 

 








 

4 annosta

 

n. 300 g pastaa

 

makkara:

200 g chorizo-makkaraa

loraus öljyä

1 valkosipulin kynsi

chiliä maun mukaan

timjamia tai rosmariinia

 

kastike:

1 kananmuna

2 kukkurallista rkl turkkilaista (tmv.) jogurttia

50 g parmesaania hienoksi raastettuna

1 rkl sitruunamehua

suolaa

mustapippuria

 

1. Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan. Kun pasta on valmista, ota siitä talteen noin desin verran keitinvettä ja valuta pasta sen jälkeen

2. Valmista makkara pastan kiehuessa. Paloittele chorizo pienehköiksi paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulin kynsi. Kuumenna öljy korkealaitaisessa pannussa ja paista chorizo rapsakaksi. Lisää paistamisen loppuvaiheessa valkosipuli (raastettuna tai hienonnettuna), chili ja timjami tai rosmariini. Kypsennä vielä hetki ja nosta odottamaan.

3. Valmista kastike. Riko muna pieneen kulhoon ja vispaa sen rakenne rikki. Sekoita joukkoon muut aineet.

4. Sekoita makkaraseoksen joukkoon valutettu pasta, pastan keitinvesi ja kastike. Nosta vielä hetkeksi kuumalle levylle ja kuumenna sen verran, että juusto sulaa ja kastike saostuu. Älä kuumenna liikaa että kastike ei pääse juoksettumaan!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti