28. maaliskuuta 2022

Papupihvit

Viime kesänä pidin pitkän loman ja silloin oli aikaa katsoa Jamie Oliverin ohjelmia, joita olen tallentanut melko lailla huolella! Tallennekansiot pursuvat katsottavia jaksoja ja siitähän seuraa positiivinen ongelma, että aina löytyy jotain uutta laitettavaa! Nyt löytyi ohje, joka oli vain minulle, mutta jonka ansiosta muukin porukka sai taas burgereita. Miesväelle paistelin smash-pihvit ja itselleni otin testiin Jamien papupihvit.

Papu- ja kikhernepihvien ongelmana tuntuisi olevan aina se, että ne eivät pysy kunnolla kasassa. Näissä pihveissä pavut ja kikherneet (alkuperäisessä ohjeessa härkäpavut) ajettiin monitoimikoneella aivan sileäksi massaksi, josta pihvit muotoiltiin. Massa oli tekovaiheessa melko kuivaa, joten lisäsin pikkulurun öljyä sekaan.

Pihvien maku oli todella hyvä, paistopinnasta tuli ihanan rapea ja pihvit pysyivät hyvin kasassa. Sisältä pihvit olivat melko pehmeitä, jopa muussimaisia. Seuraavalla kerralla kokeilen lisätä taikinaan hiukan korppujauhoa siinä vaiheessa, kun otan massan pois monitoimikoneesta, koska haluaisin hieman napakamman rakenteen. Mutta ehdottomasti jatkoon nämä kasvispihvit! (Ohje: Jamie’s 15-minute Meals)

 


 

 

 


 

 

 

 

n. 450 g papuja (laitoin valkeita papuja ja kikherneitä)

0,5 tl jeeraa

0,5 tl jauhettua korianteria

0,5 tl cayennepippuria

0,5 tl suolaa

0,25 tl mustapippuria

pieni nippu tuoretta korianteria, persiljaa tai oreganoa

1 kukkura rkl vehnäjauhoja

1 sitruunan kuori raastettuna

(pieni tilkka öljyä)

 

lisäksi:

vehnäjauhoja leivittämiseen

voita ja öljyä paistamiseen

 

1. Laita kaikki ainekset monitoimikoneen kulhoon ja surauta massa tasaiseksi. Lisää tarvittaessa hieman öljyä

2. Jaa taikina neljään osaan (jos teet isoja burgeripihvejä) ja pyörittele palloiksi. Painele pallot pihveiksi ja kääntele ne vehnäjauhoissa ja paista reilussa voin ja öljyn seoksessa molemmin puolin, kunnes pinta on rapea ja kauniin ruskea

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti