12. kesäkuuta 2022

New York cheese cake

Juustokakku on yksi suosikkileivonnaisistani – vaikka makeat leivonnaiset eivät lähtökohtaisesti olekaan minun juttuni. Mutta leipominen on ihanaa viikonloppupuuhaa ja onneksi syöjiäkin riittää! Itse otan leivonnaisista yleensä maistiaisen verran ja pojat saavat herkutella sitten sydämensä kyllyydestä. Joinakin viikonloppuina olen vienyt leipomuksia myös muruselle ja hänen lapselleen ilahduttamaan heidänkin viikonloppujaan.

Kuvittelin, että blogistani löytyy jo juustokakun ohje, mutta aivan tätä perinteistä juustokakkua ei arkistoista löytynyt. Ehkäpä juuri siksi olen tämän ohjeen joskus lehdestä talteen leikannutkin. Lyhyen perjantain työvuoron jälkeen oli tämän aika! Perjantaina paisto ja lauantaina lepuutuksen jälkeen sitten maisto. Todella hyvä ohje! Lopputulos oli maukas ja rakenne mehevän kuohkea. Tuhtiahan tämä on, mutta oikein hyvä herkkupala kun ei tavaksi ota! (Ohje: Glorian Ruoka&viini 1/2010)

 


 

 






 

pohja:

200 g digestivekeksejä

100 g voita

0,5 tl kanelia

 

täyte:

600 g maustamatonta tuorejuustoa

2,5 dl sokeria

3 kananmunaa

1 rkl sitruunankuoriraastetta

2 tl vaniljasokeria

200 g ranskankermaa

 

kuorrute:

200 g ranskankermaa

2 rkl sokeria

1 rkl sitruunamehua

 

1. Valmista ensin pohja: sulata voi ja jätä se jäähtymään hetkeksi. Murskaa keksit monitoimikoneessa tai käsin ja ripottele joukkoon kaneli. Lisää voisula ja sekoita tasaiseksi. Painele seos voidellun irtopohjavuoan pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi

2. Valmista täyte: vatkaa tuorejuustoa kulhossa sähkövatkaimella noin minuutin ajan. Lisää sokeri ja vatkaa kunnes seos on tasaista. Vatkaa joukkoon munat yksitellen.

3. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta sen kuori. Lisää se täytteeseen vaniljasokerin ja ranskankerman kanssa. Vatkaa tasaiseksi ja kaada täyte keksipohjan päälle

4. Kypsennä kakkua 175-asteisen uunin alatasolla 45 minuuttia. Laita sitten uuni kiinni ja jatka kypsentämistä jälkilämmöllä vielä tunnin ajan uunin luukku hieman raollaan. Anna jäähtyä vuoassa

5. Valmista kuorrute: purista sitruunasta mehua ja sekoita se ranskankerman sekaan sokerin kera. Levitä kuorrute jäähtyneen piirakan päälle.

6. Laita vuoan päälle kelmu ja nosta se tekeytymään jääkaappiin vähintään muutamaksi tunniksi, mielellään yön yli. Siirrä kakku pois vuoasta vasta sen jälkeen

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti