26. kesäkuuta 2022

Yrttifrittata

Tämän ohje sopii kuin nenä päähän, kun mietitään kesäisiä lämpöisiä lomapäiviä. Tomaatit ovat maukkaimmillaan, yrttipenkki kasvaa valtoimenaan ja aurinko kutsuu kokkailun sijaan mieluummin ulos! Kananmunasta saa nopeasti ravinteikkaan ja täyttävän lounaan, johon raikkautta tuo vielä tuoreet yrtit ja tomaatti. Sitten jaksaa taas vaikkapa hypätä pyörän selkään nauttimaan kesän säästä! (Ohje Glorin Ruoka&viini 2/2017) 

 


 

 








 

 

4 pientä tai 2 pääruoka-annosta


1 punasipuli

1 pieni valkosipulin kynsi

1 rkl öljyä

1 dl parmesaaniraastetta

vajaa 1 dl tuoretta yrttisilppua (minulla basilika, oregano, persilja)

5 kananmunaa

0,5 tl suolaa

0,25 tl mustapippuria

2 rkl voita

 

lisäksi:

tomaatteja maun mukaan

mozzarellajuustoa pallona

oliiviöljyä

balsamiviinietikkaa

 

1. Kuori ja hienonna sipulit ja kuullota ne pehmeiksi öljyssä pannulla. Siirrä sipulit lautaselle jäähtymään

2. Raasta parmesaani ja hienonna yrtit

3. Riko kananmunat kulhoon ja sekoita joukkoon sipulit, yrtit ja juusto. Mausta seos suolalla ja pippurilla

4. Sulata voi pannulla ja kaada seos siihen. Kypsennä miedolla lämmöllä, kunnes pohja alkaa saada väriä. Käännä munakas ja paista toiselta puolelta, kunnes munakas on läpikypsä

5. Pilko odotellessa tomaatit ja revi mozzarella paloiksi.

6. Leikkaa valmis munakas annospaloiksi ja viimeistele annokset tomaatilla ja mozzarellalla sekä lurauksilla oliiviöljyä ja balsamiviinietikkaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti