18. huhtikuuta 2009

Maailman paras pannukakku

Tämä on OIKEASTI maailman parasta pannaria: rapsakka pinta ja sisältä kostean pehmeä! NAM! Kaikki jotka ovat meillä joskus käyneet ovat varmaanki saaneet tätä kahvipöydässä! :D Hyvää ja helppoa!



8 dl maitoa
1 tl suolaa
2 munaa
1 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
25 g rasvaa

Sekoita kaikki ainekset huolella sekaisin ja anna taikinan turvota noin vartin verran. Paista uunin keskitasolla 200°/25 min. Tästä annoksesta tulee uunipellillinen, puolikkaasta riittää piirakkavuoan kokoiseen pannariin.

22 kommenttia:

  1. En ole saanu syötäväkseni...

    VastaaPoista
  2. Oho! Tämä erhe täytyy mitä pikimmiten korjata! ;D

    VastaaPoista
  3. Testattiin perheen kanssa tänään tätä ohjetta ja tämä totisesti on maailman paras! Koskaan ei ole tässä perheessä pannari onnistunut näin hyvin ja makoisasti! :)

    VastaaPoista
  4. Joo, ihan OIKEASTI tämä on hyvä ohje!! :) Pakko kyllä nyt myöntää että miehen siskon luona söin kyllä melkeinpä parempaa pannaria mutta siinä oli rasvan määrä aivan huikea joten pysyttelen tässä ohjeessa edelleen! :)

    VastaaPoista
  5. Kiitos vinkistä! Täytyy testata tätäkin, vaikka pannukakkua tuleekin tehtyä melko harvoin. Tykkään myös että pannarin pinta on rapea ja sisus pehmeä, lisäksi mitä ohuempi pannari sen parempi. Seuraavaksi täytyy testata amerikkalaisia pannukakkuja :)

    VastaaPoista
  6. Kokeilin tätä reseptiä vihdoin, on ollut jo kauan mielessä. Tosi hyvää! Reunatkin kohosivat pulleiksi, mut sisältä pannari oli ihanan pehmeetä. Jätin kylläkin sokerin melkein kokonaan pois, koska tykkään suolaisemmasta pannarista (erittäin makeilla täytteillä!) ja lisäsin tasapainoksi vähän voisulaa.

    Nii ja sitte ennen paistamista panin pellille pari voinokaretta ja pellin uuniin niin että voinokareet sulivat, ja taikinan sitte siihen kuumalle pellille. Sen pitäis vaikuttaa pannarin koostumukseen myös. Nam.

    VastaaPoista
  7. Ja vielä tarkennukseksi: parasta pannaria, jota oon kuunaan ite saanu aikaseks! :)

    VastaaPoista
  8. Kiva kun kokeilit! Mie oon kans jostain lukenu tuon voisula-pellille-jutun mutta ei oo tullu testattua. (Leivinpaperi on niiin helppoa!)

    VastaaPoista
  9. No eipä ollu hyvä ohje, tuli pellin toisen reunaan aivan likilaskonen kakku tällä ohjeella, en suosittele !

    VastaaPoista
  10. Anonyymi: harmi kun ei onnistunut, mikä lie mennyt vikaan. :( Minä ja äitini ollaan tätä ohjetta käytetty n. 25 vuotta ja hyvin on pelannut. :)

    VastaaPoista
  11. nami nami nami.. toinen taikina jo turpoomassa, ekasta satsista en saanu ku kulmasta palasen, niin nopeesti hävis pöydältä!! :) TODELLA HYVÄÄ! ..pitäiskö suoraa laittaa kolmaskin taikina turpoomaan, ei varmaan haittaa vaiks vähän kauemminkin taikina seisoo. mää kans kokeilin tuota kuumalle pannulle voita, tulee rapsakat reunat! Kiitos ohjeesta!
    T:Noora

    VastaaPoista
  12. Suosittelen laittamaan seuraavan taikinan turpoamaan! :D Ja jos tuota jää yli niin on tosi hyvää vielä seuraavana päivänäki jääkaappikylmänä!!

    VastaaPoista
  13. Hei!

    Kokeilin kerran tällä ohjeella ja totta puhut! Tämä on paras pannari ikinä!! Todella hyvää :) Kiiitos ohjeesta. Iloista syksynjatkoa!

    VastaaPoista
  14. Jännä juttu miten ihan tavallisista aineksista - niinkuin pannaritaikinaan tulee - saa tehtyä hyvinkin erilaisia lopputuloksia. Ei ole itsellenikään parempaa tullut vielä vastaan! Mukavaa syksyä sinulle myös! :)

    VastaaPoista
  15. Täytyypä kokeilla tätä pannaria, kun huomenna on talonrakennustyömaalla talkoot ja miehille pitäisi saada sinne jälkkäriä :) Varmaan maistuu tämä ihan jähtyneenäkin kun pannarin jälkeen pitäis uuniin laittaa kinkkukiusaus kypsymään...

    VastaaPoista
  16. Juu, jäähtyneenä toimii ihan yhtä hyvin. Ite tykkään myös jääkaappikylmänä syödä tätä - jos joskus sattuu jäämään pala tai pari yli niin seuraavana päivänä on oikein hyvää jääkaapista otettunaki!

    VastaaPoista
  17. Hieman tuunailin reseptiä, mutta 90-prosenttisesti noudatin. Aivan parasta pannaria ikinä, täydellinen koostumus. Nyt olo on ähky, mutta voih, niin onnellinen. Kiitos!

    Janica, Savusuolaa.fi

    VastaaPoista
  18. Hyvähyvä! Ähky on aina hyvä juttu! Tietää syöneensä jotain hyvää! :D

    VastaaPoista
  19. Muuten ihan hyvä ohje, mutta tuo paistoaika 200°/25 min ei ainakaan meillä riittänyt mihinkään.. :/

    VastaaPoista
  20. Mie tein perjantaina pannarin tällä ohjeella ja pidin 35 minuuttia, lopputulos oli miun makuun aivan yli. Itse tykkään pannarista joka on melko löysä sisältä. Jos tykkää tiiviimmästä pannarista niin varmaan tuo 35 minuuttia ois ihan hyvä. Ja uuneissahan on kans vähän eroja. :)

    VastaaPoista
  21. Kerran löysin tän ohjeen ja sen jälkeen aina tehnyt tällä. Niin parasta! Kiitos!

    VastaaPoista